Πατριαρχεία

Ρουμανική Εκκλησία: Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, αντίδωρο και Άγιο Φως στο σπίτι

Στην Ρουμανία που δεν υπάρχει Χαρδαλιάς η Εκκλησία θα παραδώσει το Άγιο Φως στο σπίτι μόνο σε όσους το ζητήσουν!

Οι Λειτουργίες βέβαια κι εκεί θα πραγματοποιηθούν φέτος χωρίς την παρουσία πιστών λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των περιορισμών που επιβάλλουν οι αρχές στις δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως ανακοίνωσε η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία . .

Για την Ανάσταση οι πιστοί μπορούν να κρατούν αναμμένα κεριά ενώ στέκονται στα μπαλκόνια τους ή στις αυλές των σπιτιών τους και να εκφωνούν το χαιρετισμό "Χριστός Ανέστη", ανακοίνωσε το Πατριαρχείο.

Ταυτόχρονα, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία θα προσφέρονται μόνο στο σπίτι, σε εκείνους που το ζητούν από τον ιερέα τους. Ομοίως, το Άγιο Φως θα προσφερθεί στους ανθρώπους από ειδικές αντιπροσωπείες της Εκκλησίας και μόνο σε εκείνους που το ζητήσουν. Οι πιστοί θα πρέπει να το περιμένουν μπροστά στα σπίτια τους. Κατά την είσοδο στα σπίτια των ανθρώπων, οι ιερείς θα χρησιμοποιήσουν προστατευτικά υποδήματα και ιατρικές μάσκες, θα πλύνουν τα χέρια τους και θα απολυμάνουν όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται.

Το αντίδωρο , που ονομάζεται Paşti στα ρουμανικά θα προσφέρεται σε κλειστά, υγιεινά συσκευασμένα τεμάχια. Την Παρασκευή και το Σάββατο, το Paşti θα διανέμεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, έξω από τις εκκλησίες, από άτομα που φορούν ιατρικές μάσκες και γάντια. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να λάβουν το Paşti πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που ισχύουν στα καταστήματα, δηλαδή να φορούν μάσκα και να διατηρούν απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Εθελοντές θα φέρουν το Paşti σε όσους είναι πολύ ηλικιωμένοι ή πολύ άρρωστοι για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Θα φορούν επίσης προστατευτικές μάσκες και γάντια, καθώς και ετικέτες ονομάτων, υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από κάθε εκκλησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ