Πατριαρχεία

Θαυμαστό φαινόμενο! Εικόνες και ιερά σκεύη ρέουν μύρο στη Ρωσία

Το φαινόμενο με τις μυροροούσες εικόνες είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη ζωή της Εκκλησίας, με το οποίο οι πιστοί θεωρούν πως ο Θεός ενισχύει, ανακουφίζει και ευλογεί τους Χριστιανούς.

Ωστόσο, μια εκκλησία στο χωριό της επαρχίας Lipetsk της Ρωσίας, 290 μίλια νότια της Μόσχας, φιλοξενεί περίπου 20 ιερά αντικείμενα που ρέουν μύρο.

Στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Voron-Lozovka, 13 εικόνες, δύο δισκοπότηρα, ένα βιβλίο του Ευαγγελίου και δύο σταυροί ρέουν όλα μύρο, αναφέρει το donvesti.ru.

"Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για αυτά τα θαύματα," είπε ο ιερέας του ναού π. Διόδωρος.

Υπάρχουν επίσης ιστορίες για θαύματα που συνδέονται με την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. "Μία ηλικιωμένη ντόπια γυναίκα μου ζήτησε να πάρω μια εικόνα από το σπίτι της, που την είχε σώσει κατά την καταστροφή των τιμαλφών και των λειψάνων της εκκλησίας. Πιστεύοντας ότι σύντομα θα αναχωρήσει για τον άλλο κόσμο, αυτή η γυναίκα αποφάσισε να επιστρέψει την εικόνα στην θέση της. Είναι μια σπάνια εικόνα της Θεοτόκου. Ωστόσο, τα παιδιά και τα εγγόνια της δεν συμφώνησαν μαζί της και αποφάσισαν να κρατήσουν την εικόνα στο σπίτι. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ, η εικόνα άρχισε να κλαίει και πήγαν αμέσως την εικόνα στην εκκλησία. Μετά από αυτό, άρχισαν να δακρύζουν και άλλες εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της Εικόνας Χαράς της Παναγίας της Θεοτόκου, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Μεγαλομάρτυρος και Θεραπευτή Παντελεήμονα, της Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της Ευλογημένης Ματρόνας και άλλων.

Αρκετά ζευγάρια που είχαν προβλήματα με το να μείνουν έγκυες οι γυναίκες έχουν συλλάβει παιδιά μετά από προσευχή στην εικόνα αυτή. Φιαλίδια του μύρου από τα διάφορα σημεία ροής δίνονται σε όλους τους πιστούς.

Ο πατέρας Διόδωρος είπε επίσης μια άλλη ιστορία: πώς κατά την καταστροφή της εκκλησίας ένας άντρας που επέστρεψε από τον πόλεμο όπου είχε χάσει το ένα του χέρι άρχισε να πυροβολεί στην εικόνα της πύλης του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού. Οι πρώτες δύο βολές του χάθηκαν, και στην τρίτη βολή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, αποκόπτοντας και το δεύτερο του χέρι.

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ