Πατριαρχεία

Χωρίς προσκυνητές η τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα;

Ολοένα και περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης συγκλίνουν στην πληροφορία πως η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός φέτος λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί χωρίς προσκυνητές
 

Συγκεκριμένα, "λόγω των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, η τελετή αφής του Αγού Φωτός στην εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού στην Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιηθεί «χωρίς την παρουσία προσκυνητών» και «με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS με αναφορά ως πηγή τον επικεφαλής του Γραφείου Παγκόσμιων Εβραϊκών Υποθέσεων και Παγκόσμιων Θρησκευμάτων στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών Akiva Tor.

"Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στις 18 Απριλίου, αλλά χωρίς την παρουσία προσκυνητών. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Θα περιλαμβάνει περίπου 10 άτομα", - δήλωσε ο διπλωμάτης, όπως αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Σημείωσε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την εκκλησία του Παναγίου Τάφου. Σύμφωνα με τον Akiva Tor, μετά την τελετή, το Άγιο Φως θα παραδοθεί στους εκπροσώπους άλλων χωρών που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα αεροσκάφη τους λόγω της περίπλοκης επιδημιολογικής κατάστασης.

"Μετά την τελετή, το Άγιο Φως θα παραδοθεί από τους εκπροσώπους της ΕλληνΟρθόδοξης Εκκλησίας στην Πύλη της Jaffa της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, όπου οι εκπρόσωποι των πρεσβειών,θα το μεταφέρουν στο Αεροδρόμιο Ben Gurion. Εκπρόσωποι που θα φτάσουν στην χώρα για το Άγιο Φως δεν θα μπορέσουν να αποβιβαστούν από τα αεροσκάφη τους λόγω των απαιτήσεων καραντίνας, αλλά εκείνοι που θα το παραλάβουν στην Πύλη της Jaffa θα το παραδώσουν σε αυτούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ισραηλινές αρχές θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των συνηθισμένων τελετών που σχετίζονται με το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ, αλλά με τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ