Πατριαρχεία

Ευλογία και αγιασμός από ελικόπτερο κατά του κορωνοϊού

Ενώ οι ευσεβείς ιερείς στη Γεωργία, την Ουκρανία και αλλού άρχισαν να αγιάζουν και να ευλογούν τις εκκλησίες τους και τους γύρω δρόμους σε πομπές σε όλες τις πόλεις τους, ο Μητροπολίτης Μινσκ Παύλος επέλεξε τον ουρανό αυτό το Σαββατοκύριακο για να ευλογήσει την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Χθες, 22 Μαρτίου, μετά την Λειτουργία πέταξε γύρω από την πόλη του Μινσκ σε ελικόπτερο, κάνοντας μια εναέρια πομπή, καλώντας την ευλογία του Θεού προς τον λαό της Λευκορωσίας και ευλογώντας την πόλη με τον ιερό Σταυρό και την εικόνα της Μητέρας του Θεού .

Επίσης, έρανε την πόλη με αγιασμό, ώστε ο Κύριος να προστατέψει τη Λευκορωσία και τους ευσεβείς της από αυτήν την καταστροφική επιδημία.

Αλλά και στο Εκατερίνμπουργκ, πραγματοποιήθηκε πομπή κατά του κορωνοϊού

 

Στο μεταξύ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος τόνισε πως “οι κακοί άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους πιστούς αγνοούν τους υγειονομικούς κανονισμούς και, αναφερόμενοι στην πίστη, ζητούν από άλλους να το πράξουν”. "Είναι απαραίτητο να συμμορφωθούμε με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες, σε καμία περίπτωση να μην τους αγνοούμε, όπως κάνουν κακόβουλοι άνθρωποι, που αποκαλούν τους εαυτούς τους πιστούς, δηλώνοντας: "Πού είναι η πίστη μας, αν φοβόμαστε τη μόλυνση". Ένας σοφός άνθρωπος, απαντώντας σε αυτό το παραλογισμό θα έλεγε : "Πηδήξτε από τον πέμπτο όροφο. Δεν θα το κάνετε αυτό, εμπιστευόμενοι την πίστη σας ".

Τέλος στην Γεωργία τα μέτρα για δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των δέκα ατόμων κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύουν και για την Εκκλησία, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

"Ο περιορισμός των συγκεντρώσεων μέχρι δέκα ανθρώπων αφορά όλους..Ο πρωταρχικός στόχος του είναι η υγειονομική περίθαλψη για τους πολίτες μας.Ο κύριος στόχος και η αποστολή της γεωργιανής κυβέρνησης είναι να φροντίσει για την υγεία των πολιτών μας ανεξαρτήτως θρησκείας", ανέφερε. Μια μέρα νωρίτερα, η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία είπε μετά από συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες της Θείας κοινωνίας λόγω της απειλής του Covid-19. Η Σύνοδος διαφώνησε ομόφωνα με την άποψη ότι κάποιος θα μπορούσε να μολυνθεί από την κοινή χρήση του ίδιου κουταλιού κατά τη διάρκεια της μετάληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ