Πατριαρχεία

Η Ουάσιγκτον κήρυξε πόλεμο στην Ορθοδοξία στα Βαλκάνια!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει ο “ψυχρός πόλεμος” ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια. Δυστυχώς στην μέση έχουν βρεθεί τα ιερά και τα όσια της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, όπως κι άλλες φορές έχει γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

 

“Ο νόμος περί θρησκευτικής ελευθερίας στο Μαυροβούνιο, με τη βοήθεια του οποίου οι αρχές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την κατάσχεση περιουσιών και προσκυνημάτων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (TWS), εγκρίθηκε με την συναίνεση της Ουάσινγκτον”.

Η γνώμη αυτή εκφράστηκε σε συνέντευξη στη σλοβενική ιστοσελίδα Alo από τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα διευθυντή του Ταμείου Προοδευτικής Πολιτικής Oleg Bondarenko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο αυτό θα αποτελέσει μια σοβαρή δοκιμασία για την κυριαρχία του Μαυροβουνίου και τη θέση του Προέδρου της χώρας Μίλο Τζουγκάνοβιτς .

Ο εμπειρογνώμονας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νόμος για τη θρησκευτική ελευθερία δεν "συμπιέστηκε" μόνο από τον Τζουγκάνοβιτς. "Είμαι βέβαιος ότι η Ουάσιγκτον έπαιξε τεράστιο ρόλο εδώ. Όλα ξεκίνησαν μετά από μια επίσκεψη στα Βαλκάνια από τον Sam Brownback , Αμερικανό Πρέσβη για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία. Δείτε τι συμβαίνει με την ουκρανική εκκλησία! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μια αμερικανική μαριονέτα. Το επόμενο βήμα θα είναι η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας, η οποία θα βλάψει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. Αυτό είναι το σχέδιο, και αυτό εφαρμόζεται συστηματικά », τόνισε ο Μπονταρένκο.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η εφαρμογή σκανδαλωδών νόμων στην πράξη θα θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία του Μαυροβουνίου. "Αν το Μαυροβούνιο προσπαθήσει να εφαρμόσει τις αλλαγές που συνδέονται με το νέο νόμο, θα απειλήσει την κυριαρχία του, καθώς η μεγαλύτερη δύναμη στην περιοχή είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία", δήλωσε ο πολιτικός.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, οι αντιδράσεις εναντίον του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία, θα αποκτήσουν περαιτέρω δυναμική και θα γίνουν πιο πολυάριθμες μέχρι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. "Οι διαμαρτυρίες θα ενταθούν. Ο Μίλο Τζουγκάνοβιτς έχει οδηγήσει τη χώρα για 30 χρόνια, αλλά αυτές οι διαμαρτυρίες θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμή γι 'αυτόν κατά τη διάρκεια της εξουσίας του ", προειδοποίησε ο Μπόνταρενκο.

Την ίδια στιγμή, κατά τη γνώμη του, η Ρωσία θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση στο Μαυροβούνιο αφού περίπου 200.000 πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κυρίως επιχειρηματίες συνδέονται με αυτή τη χώρα. "Οι άνθρωποι έχουν ακίνητα εκεί, κάποιος πρόκειται να αγοράσει ένα σπίτι, κάποιος έρχεται να ξεκουραστεί, αλλά όλοι έχουν ένα ιδιωτικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς, η Μόσχα δεν έχει σοβαρή πολιτική γραμμή σε σχέση με τον Μίλο Τζουγκάνοβιτς, αν και η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ανεπιφύλακτα για πραξικόπημα στο Μαυροβουνίο. Όλα θα άλλαζαν αμέσως εάν σταματούσαμε τις κανονικές πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Μαυροβουνίου για τουλάχιστον μία περίοδο. Αυτό θα άλλαζε πολλά πράγματα », λέει ο Bondarenko.

 

Το 1/3 του Μαυροβουνίου συμμετέχει σε διαμαρτυρίες

 

    Εκατοντάδες χιλιάδες Μαυροβούνιοι συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο πρόσφατα υιοθετημένο νομοσχέδιο κατά των Εκκλησιών.

ύμφωνα με το Μοναστήρι Κοσιγιέρεβο στο Μπαντζάνι, περισσότεροι από 200.000 βγήκαν στους δρόμους το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου, συμμετέχοντας στη νυχτερινή υπαίθρια προσευχή και πομπή για την υπεράσπιση της Εκκλησίας. Ο σημερινός πληθυσμός της χώρας είναι μόλις πάνω από 678.000.

Η δυσαρέσκεια με το νόμο αυξάνεται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι μεγαλύτερες διαμαρτυρίες διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Ποντγκόριτσα, το Βεράνι και το Τιβάτ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ