Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Να μην αφεθούμε στην τεχνολογία»

Στην απογευματινή εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, που προβλήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024, ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην εορτή του Πολιούχου της Πόλεως του Βόλου Αγίου Νικολάου, ενώ με αφορμή το άρθρο του Σεβ. Ιγνατίου με τίτλο : “Τενόη, Μια παράξενη φίλη” το οποίο δημοσιεύθηκε στο επιστημονικού περιοδικό «Αχιλλίου Πόλις», της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη τονίζοντας ότι «η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί ακόμα και το πρόσωπο του ανθρώπου να αλλάξει, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχή που αδιάκοπα θα κοινωνεί με το Θεό… Θα μπορεί να γράφει προσευχές, αλλά δε θα προσεύχεται. Ο Η/Υ και το κινητό μας τηλέφωνο, που τα αγαπούμε και είμαστε εξαρτημένοι απ’ αυτά, ποτέ όμως αυτά δεν θα αγαπήσουν εμάς.»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ευχήθηκε καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται