Εκκλησία της Ελλάδος

«Καρφιά» Ιερώνυμου για ΝΙΚΗ: «Όπου γίνεται διάκριση υπάρχει αρρώστια»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε σήμερα αποκλειστικά στην κάμερα του Open για το όλο θέμα και όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα με το κόμμα ΝΙΚΗ (με αφορμή φυσικά τις πληροφορίες για τη φερόμενη σχέση του με εκκλησιαστικούς κύκλους, που το… βοήθησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου), είπε ότι «η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια».

Και συνέχισε μιλώντας για… ιδιορρυθμίες: «Τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που μίλησε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε αρχικά: «Να έχετε υπομονή, θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε την εισήγηση, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Θα τα πούμε τότε όλα μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος έριξε την καυστική ατάκα για τις «διακρίσεις» και την αρρώστια λέγοντας: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες, όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες».

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για το κόμμα ΝΙΚΗ και τις εκλογές είπε: «Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα. Όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε σκληρή δήλωση για σενάρια περί εμπλοκής της εκκλησίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς στις 27 Μαΐου είχε πει με ξεκάθαρο τρόπο: «Ως εδώ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ