Εκκλησία της Ελλάδος

Σήμερα τιμάται η μνήμη του αγίου Συνεσίου, Επισκόπου Καρπασίας

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του αγίου Συνεσίου, Επισκόπου Καρπασίας.

Ο Άγιος Συνέσιος γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο, ασκήτεψε σε σπηλιά κοντά στο χωριό του και τελικά ανήλθε στον επισκοπικό θρόνο Καρπασίας, τον οποίο και κόσμησε με τις αρετές του. Επίσης, αγωνίστηκε εναντίον των αιρέσεων με πνευματικό ζήλο και χριστιανική σύνεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ποιμαντική του δράση διακρινόταν από την αυθεντικότητα και πραότητα στους λόγους και τους τρόπους. Ήταν σοφός και πειστικός θεολογικά στα επιχειρήματα. Αξιώθηκε να επιτελεί θαύματα για την παρηγορία των ανθρώπων, ακόμη κι όταν βρισκόταν εν ζωή.

Ο Άγιος Συνέσιος παραμένει παράδειγμα για τον κάθε σύγχρονο Ιεράρχη της Εκκλησίας που αγαπά τον Μέγα Αρχιερέα Χριστό και παραμένει αφοσιωμένος στην πνευματική επιμέλεια και ωρίμαση του πιστού λαού. Η ιερή αυτή αυθεντική αποστολή τον κρατά σταθερά αποστασιοποιημένο από σκέψεις και πράξεις δημαγωγίας εφησυχασμού, ραθυμίας και ποικίλης εργαλιοποίησης  προσώπων, συνειδήσεων  και εκκλησιαστικών πραγμάτων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...