Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Πειραιώς: Η Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, θα τεθεί σε προσκύνηση στην πόλη του Πειραιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα κομίσει στο πρώτο λιμάνι της χώρας ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11:00 και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Θεομητορικό κειμήλιο θα φτάσει στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος, έμπροσθεν του πύργου και στην συνέχεια, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, εν πομπή, θα κατευθυνθεί και θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς έως τις 13 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας εξέρχεται από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται για να λάβουν τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Παρακαλείσθε όπως συμμετάσχετε στην υποδοχή του μεγάλου αυτού Θεομητορικού θησαυρίσματος της Εκκλησίας μας, στην Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολή μας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...