Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Σύρου: Πλήθος παραθεριστών τίμησαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Σήμερα το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθέου Β', με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, παρουσία του επί τιμή Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμ. Κεδίκογλου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, του Αντιδημάρχου κ. Ιω. Βρούτση, του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του διατελέσαντος Βουλευτού κ. Ιω. Μανούσου, του Προέδρου του Συνδέσμου των Συριανών, του επί τιμή Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φακορέλη, των Στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Προϊσταμένου των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Διοικητού Α.Τ. Ερμούπολης, Αξιωματικών του Π.Ν. και Λ.Σ., του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Βουτσίνου, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτου και εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανώσεων, του εξ Αμερικής επιχειρηματία, ιεροψάλτου και αρωγού του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Παράβαλου, και πλήθους πιστών Συρίων και παραθεριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για το θεολογικό περιεχόμενο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στη συμμετοχή του ανθρώπου στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, κατά τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Συνεχάρη δε τους επιτυχόντες στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και συνέστησε σε όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους να επαναλάβουν την προσπάθειά τους, χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, για το επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού, και ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε το νέο καρπό της αμπέλου, αναφερθείς στην καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και νά "ποιήσει καινά" τα πάντα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...