Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Σύρου: Ο Όσιος Παΐσιος έλεγε πως "Η Επιστήμη μορφώνει τον άνθρωπο, η αμαρτία τον παραμορφώνει και η Εκκλησία τον μεταμορφώνει"

Με τη συνευχητική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Κουσαθανά και του ΠροΪσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου των Αθηνών Πρωτοπρ. Ματθαίου Χάλαρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο εκήρυξε παραστατικώτατα και διδακτικώτατα ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέλυσε και τη σημασία των λόγων του τιμωμένου σήμερα Οσίου:

"Η Επιστήμη μορφώνει τον άνθρωπο, η αμαρτία τον παραμορφώνει και η Εκκλησία τον μεταμορφώνει" , καθώς και την προτροπή του η ζωή μας να χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις "Για" και "Με" , να ζουμε, δηλαδή "Για το Χριστό-Με το Χριστό"!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εκλεκτό Ομιλητή, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και τους παραστάντες πιστούς και ευχήθηκε σε όλους για το θέρος.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...