Εκκλησία της Ελλάδος

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την άρνηση συσσιτίου από ιερέα σε διεμφυλικό άτομο

Τον γύρο του διαδικτύπου κάνει από χθες η πληροφορία πως ιερέας στην Καλλιθέα αρνήθηκε να χορηγήσει συσσίτιο σε διεμφυλικό άτομο που είχε ανάγκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε έντολή για διενέργεια έρευνας.

Σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.

Ο Μακαριώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ