Εκκλησία της Ελλάδος

Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας

Ο Σεβασμιώτατος μεταφέρθηκε στις 5:15 το απόγευμα της Τετάρτης με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.Η εισαγωγή του έγινε καθώς αντιμετώπιζε δύσπνοια λόγω της πτώσης του οξυγόνου, πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, όπως αναφέρει το agrinionews.gr.

Η πορεία της υγείας του φυσικά θα παρακολουθείται διαρκώς ενώ σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και πρωτίστως η 6η ΥΠΕ.

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας νόσησε από κορωνοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας Σταθμός του ΕΚΑΒ έσπευσε στην οικία του για να τον παραλάβει όπως ζήτησαν οικεία του πρόσωπα ωστόσο τότε αρνήθηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο.

Νεώτερη ενημέρωση-ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Η Μητρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά που εισήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Αγρινίου και νοσηλεύεται στην κλινική κορωνοϊού.

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», καταλήγει η ανακοίνωση που έχει ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ