Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η Επανάσταση του 1821 δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλική ή την Αμερικανική και δεν είχε ταξικό χαρακτήρα

Στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 1821 από την πόλη της Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας πραγματοποίησε το 1ο Forum Διπλωματίας Καλαμάτας, με τίτλο: "Η Καλαμάτα (23 Μαρτίου 1821) πρώτη απελεύθερη πόλη του επαναστατημένου Ελληνισμού, μέσα από το πρίσμα της διεθνούς διπλωματίας: 200 χρόνια μετά". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η έναρξη του Forum έλαβε χώρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Στην τελετή έναρξης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Ιδιοπροσωπία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μια Επανάσταση χωρίς προηγούμενο". 

Μέσα από την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε το ιδιαίτερο γνώρισμα της Επανάστασης, λέγοντας πως η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλικά ή την Αμερικανική Επανάσταση και δεν είχε ταξικό χαρακτήρα, αλλά ήταν μια επανάσταση καθαρά απελευθερωτική από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ