Εκκλησία της Ελλάδος

Ραγδαίες εξελίξεις για τη διαδοχή στην Εκκλησία της Κρήτης

Σημαντικές εξελίξεις βαρύνουσας σημασίας έρχονται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση στην Εκκλησία της Κρήτης, όπως αναφέρει το cretalive.gr.
Το μείζον θέμα που απασχολεί τους ιεράρχες του νησιού είναι η βεβαρημένη υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται πολύ σύντομα να συνεδριάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της υγείας του αλλά και να συζητηθεί το θέμα της συγκρότηση ειδικής επιτροπής γιατρών που θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον Σεβασμιότατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις εκθέσεις των γιατρών θα κριθεί το κατά πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τη διαδοχή του προκαθημένου της Κρητικής εκκλησίας. Πριν από λίγες ημέρες, δύο μέλη της Ιεράς Συνόδου ανέλαβαν να βολιδοσκοπήσουν τον Αρχιεπίσκοπο ως προς τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ωστόσο δεν προέκυψαν σαφή συμπεράσματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται εξελίξεις ίσως και άμεσα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...