Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολιτης Νεαπόλεως: Στην εποχή μας επικρατεί ο ατομισμός, η ιδιώτευση ακόμα και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας

Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι κληρικοί: ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Παρθένιος Μαχαιριώτης, ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο π.Μάρκος Γκορές, ο π.Γεώργιος  Οικονόμου, ο αρχιδιάκονος π.Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π.Χρήστος Καρακούδης. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Νικόλαος Δέλιος παρίστατο συμπροσευχόμενος.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, στο κήρυγμά του, με ενάργεια ιχνογράφησε τη σκηνή της θεραπείας του παραλυτικού από τον Κύριο και ανέσυρε με ευστοχία τους συμβολισμούς που υποκρύπτονται στην Ευαγγελική   περικοπή: «Ο ασθενής τελεί  εν αναπηρία 38 ολόκληρα χρόνια. Ο Χριστός τον προκαλεί σε διάλογο. Τον ρωτά: «θέλεις υγιής γενέσθαι;». Η απάντηση του παράλυτου ξαφνιάζει, συγκλονίζει: «άνθρωπον ουκ έχω». Αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να γευτεί το θαύμα, δεν έχει άνθρωπο. Η τραγωδία του συνίσταται στην απουσία ανθρώπου. Το ίδιο φαινόμενο  παρατηρείται έκδηλα στην εποχή μας: επικρατεί ο ατομισμός, η ιδιώτευση ακόμα και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Ο καθένας θεωρεί τη σωτηρία του ως προσωπική υπόθεση,  με αποτέλεσμα να εκτρέπεται από την εκκλησιαστική κοινότητα. Στην Εκκλησία είμαστε όλοι ασθενείς, ανήμποροι, ανάπηροι. Η Εκκλησία μας είναι η «κολυμβήθρα» μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αγία μας Εκκλησία μάς δέχεται νήπια και με το βάπτισμα μάς καθιστά μέλη Της. Μόνον μέσα στην Αγία του Χριστού Εκκλησία ο πιστός γίνεται αποδέκτης των δωρεών του Αγίου Πνεύματος. «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» προστάζει ο Χριστός τον παράλυτο και εμάς. Με τούτη τη φράση μάς καλεί σε έγερση, σε ανάσταση. Ο Χριστός έρχεται, για να συναντηθούμε μαζί Του! Είμαστε έτοιμοι;».

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τα ιερά υμνολογήματα. Στον δεξιό χορό προεξήρχε ο κ Ιωάννης Σταύρου,ενώ λαμπαδάριος ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Καμπάς.  

Εκ του Γραφείου Τύπου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...