Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

"Πυθία" η Ιερά Σύνοδος για τον εορτασμό του Πάσχα

Με μια συνοπτικότατη ανακοίνωση "ξεπέταξε" το μέγιστο ζήτημα της συμμετοχής πιστών στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία της Ελλάδος. 

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις" μοιάζει η αναφορά περί συνεργασίας με τις αρχές. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει τις σκέψεις της ΔΙΣ για το Πάσχα (διαβάστε εδώ ) αλλά όπως φαίνεται οι Συνοδικοί Ιεράρχες προτίμησαν να μην υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες προς το παρόν αναμένοντας την αντίδραση της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ΔΙΣ θα έχει κι άλλη συνεδρίαση πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ