Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Η κυβέρνηση 7 φορές παρέκαμψε την Εκκλησία

Για το μέλλον της Εκκλησίας μίλησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στη διαδικτυακή σύναξη νέων της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με θέμα: "Εκκλησία αήττητος και ανίκητος" .

Μίλησε για προβοκατόρικο και προκλητικό τρόπο κατά της Εκκλησία και από τα ΜΜΕ. “Μας κυνηγάνε. Δεν θέλουν κάποιοι την Εκκλησία” είπε και σχολίασε και τα fake news από ΜΜΕ τα Θεοφάνεια, ενώ μίλησε και για συστηματική πολεμική της Θείας Λατρείας, σε αντιδιαστολή με άλλους χώρους συναθροίσεων. “Δημιουργεί την αίσθηση διωγμού” υπογράμμισε.

“Η κυβέρνηση αν δεν μου ξεφεύγει κάτι 7 φορές παρέκαμψε την Εκκλησία για θέματα καθαρά δικά της. Η Λατρεία είναι δικό της θέμα. Τις 3 φορές έγινε αφότου είχε ληφθεί απόφαση από την Εκκλησία προσαρμογής προς τα μέτρα τα προτεινόμενα της πολιτείας και ακύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου η κυβέρνηση και 4 φορές χωρίς να την ρωτήσει την αιφνιδίασε. Αυτό οδήγησε στην τελευταία φορά που η Εκκλησία είπε ΟΧΙ” τόνισε.

Σχολίασε και το θέμα των δημοσκοπήσεων, που ενώ μέχρι πρότινος έφερναν την Εκκλησία στις πρώτες θέσεις εμπιστοσύνης του λαού, πλέον είναι πολύ χαμηλότερα. “Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα νούμερα και οι στατιστικές. Είναι αναμενόμενα αυτά στην πορεία της Εκκλησίας. Υπάρχουν οι σχετικές διακυμάνσεις” ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως και χθες είδε το φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση

Σχετικά με την αντιπαράθεση εκκλησίας και πολιτείας αναφορικά με τη γιορτή των Θεοφανείων, οι πολίτες απαντούν πως το 64,5% έχει δίκιο η κυβέρνηση, ενώ το 24,8% εκτιμά πως έχει δίκιο η εκκλησία.

Τέλος σχολίασε γιατί πλέον η Εκκλησία δεν εμπνέει. “Είναι ένας κόσμος που ξεγελάει. Είμαστε βομβαρισμένοι από αντιλήψεις ενός άλλου κόσμου. Όλο αυτό το ψέμα που δημιουργεί η κοινωνία, όλο αυτό δημιουργεί μια δυσκολία στο να μπορεί να εμπνεύσει η Εκκλησία γιατί είναι σαν να μιλάει άλλη γλώσσα. Το μήνυμα της Εκκλησίας ακούγεται σαν Σουαχίλι” είπε.

 

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3PcOcWurWgqUYUJ-SFg9f4KRxcTuSe9DUiGfr_BLLb8WDom9n67f43Zlk&v=T1hm4vt1mHY&feature=youtu.be

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ