Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδικτυακή παρουσία Αρχιεπισκόπου στην εγκατάσταση του νέου Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στην διαδικτυακή συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, όπου εγκαταστάθηκε ο νέος Πρόεδρος κ. Λουκάς Γ. Χριστοφόρου και ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Ρεγκάκος για το έτος 2021 συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετά την προσφώνηση της απερχόμενης Προέδρου κ. Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, ο κ. Χριστοφόρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και τους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς που τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατόπιν, ο νέος Πρόεδρος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ενέργεια» και αναφέρθηκε στην ενέργεια ως βασικό στοιχείο του φυσικού κόσμου, αλλά και του πολιτισμού τονίζοντας πως στο μέλλον ο πολιτισμός θα εξαρτηθεί περισσότερο από την ενέργεια. Μίλησε, ακόμη, για την σχέση «Ενέργεια και φτώχεια» κάνοντας λόγο για καινοτόμα προγράμματα, όπου η βασική πρόκληση είναι να εξασφαλιστεί οικονομικά προσιτή πρόσβαση στην ενέργεια για όλους τους λαούς. «Η φτώχεια στερεί στον άνθρωπο την ελπίδα και ο άνθρωπος πρέπει να έχει ελπίδα για να μπορέσει να ζήσει ειρηνικά με τους συνανθρώπους του» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ