Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Μητροπολίτης Κυθήρων: Δεν είναι δυνατόν η κρατική εξουσία να παρεμβαίνει στη ζωή της εκκλησίας

Την λύπη του εξέφρασε πριν από λίγα λεπτά κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων, ο εγχώριος Μητροπολίτης Σεραφείμ για τις εξελίξεις με τον εορτασμό των Θεοφανείων.

“Πολύ μας πικραίνει, δεν είναι δυνατόν η κρατική εξουσία να παρεμβαίνει στην ζωή της εκκλησίας. Έχουμε ένα χρόνο περίπου αυτήν την ανεπίτρεπτη παρέμβαση της πολιτείας, που είναι ανεπίτρεπτη και από το Σύνταγμα” τόνισε.

Απευθύνομαι με βαθύτατο πόνο να αξιωσει η Ιερά Σύνοδος, όχι να παρακαλέσει, την τήρηση του Συντάγματος για ελεύθερη λατρεία. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα παντού αλλά δεν μπορούμε να συγχέουμε την Θεία Λατρεία, δεν μπορούμε να συγχέουμε τα υλικά με τα πνευματικά. Βλέπουμε δύο μήνες lockdown και δεν υποχωρεί η ασθένεια, κ ιαυτό γιατί δεν αντιμετωπίζουμε την συμφορά στο ναό του Θεού με την Θεία Λατρεία” επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήτησε ακόμη και η εισαγγελική εξουσία να περιφρουρήσει το δικαίωμα της ελέυθερης Λατρείας και τόνισε πως: “η Θεία Λατρεία δεν διεκόπη ποτέ, ούτε στην Τουρκοκρατία ούτε στην Βαυαροκρατία ούτε στην Γερμανοκρατία”

Αντιθέτως θύμισε περίπτωση που η Αθήνα σώθηκε από θανατικό με την Θεία Λατρεία και την λιτανεία.

Για το θέμα με τις προ εβδομάδος δηλώσεις του για το εμβόλιο απάντησε: “Δεν είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και κινείται η εισαγγελία κατά εμού, εγώ πρέπει να ενημερώσω το ποίμνιό μου. Δεν βγήκε από το δικό μου μυαλό, αλλά συγκλονίζει τα εκατομμύρια των Ρ/Καθολικών αλλά και των Αγγλικανών, ενώ ξεκίνησε από την Αυστραλία και τον Ορθόδοξο Επίσκοπο εκεί”, ενώ επικαλέστηκε και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής.

“Όσοι δεν έχουν πρόβλημα συνειδήσεως ας το κάνουν το εμβόλιο. Εγώ δεν προέτρεψα ούτε απέτρεψα” κατέληξε ευχόμενος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ