Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Θετικός στον κορoνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Όπως ξέρετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

 

Ο κορονοϊός “χτύπησε” και τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, μετά από αυτούς της Σερβικής και της Αλβανικής...

 Τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. Μάλιστα, ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταφέρθηκε προληπτικά σε ΜΕΘ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο κ. Ιερώνυμος δεν είναι σε ΜΕΘ αλλά αρχικά στην  κλινική και πλέον σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας!  

Η είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης (19.11.2020). Έχει ήπια συμπτώματα αλλά κρίθηκε πως καλύτερο για τον 82χρονο ιεράρχη είναι να μπει στο νοσοκομείο.  

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πως  Αρχιεπίσκοπος δεν είναι σε ΜΕΘ:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις. Σύντομα θα ακολουθήσει νεώτερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του.»

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Κλινικής συνήθως νοσηλεύονται :

  • Ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ το προηγούμενο διάστημα και χρειάζονται αυξημένη φροντίδα πριν τη μεταφορά τους σε απλό θάλαμο νοσηλείας
  • Ασθενείς με προβλήματα του αναπνευστικού
  • Ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα
  • Ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί και χρήζουν συνεχούς κλινικής παρακολούθηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ η ΜΑΦ του "Ευαγγελισμού" έχει μετατραπεί σε χώρο νοσηλείας για Covid-19. Πηγές του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μας ενημέρωσαν πως αν χρειαστεί ο Αρχιεπίσκοπος να διασωληνωθεί μπορεί να γίνει και εκεί, χωρίς απαραίτητα μεταφορά σε ΜΕΘ. 

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής


Καθαρά για προληπτικούς λόγους εισήχθη στο νοσοκομείο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

Όπως τόνισε κ. Κονιδάρης ο Μακαριώτατος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν λίγο ενώ τόνισε προς όλους από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε υποβληθεί σε μοριακό τέστ τη Δευτέρα, όπως τόνισε ο κ. Κονιδάρης, τα αποτελέσματα βγήκαν χθες και έτσι οι ιατροί έκριναν για καθαρά προληπτικούς λόγους πως θα πρέπει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή  είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Πριν πέντε μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο βρέθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.  

Την περίθαλψη του Αρχιεπισκόπου έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ευχές πολιτικών για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Εκφράζοντας τις ευχές της κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρινίζει ότι «ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Πριν από τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».


Ο κ. Πέτσας καταλήγει λέγοντας ότι «με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.


Ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση απέστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ: "Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα". Επίσης επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και του ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο υπήρξε και από την πλευρά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.


«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο twitter.


"Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν", έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.


Θερμές ευχές στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για ταχεία ανάρρωση από τον εκπρόσωπο Τύπο της ΝΔ Τ. Γαϊτάνη
«Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για την ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης

«Ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά του καθήκοντα» ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ευχήθηκε επίσης ο Γερμανός πρέσβης κ. Ernst Reichel, αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των Αμερικανών στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας! Περαστικά!» έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

Ευχές και εκ μέρους της Βοιωτικής Εκκλησίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: "Μακαριώτατε, η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία, ο Επίσκοπος, ο Κλήρος, οι Μοναστικές Αδελφότητες και ο λαός, με το άκουσμα της δοκιμασίας Σας, υιικώς σπεύδοντες ιστάμεθα προσευχητικά στο προσκέφαλό Σας, ευχόμενοι βραχεία νοσηλεία και ταχεία ανάρρωση, ώστε υγιής να επιστρέψετε στα υψηλά Σας καθήκοντά. Ο Όσιος και Θεοφόρος Λουκάς που τόσο αγαπάτε να είναι ταχύς βοηθός και αντιλήπτορας. Η Εκκλησία Σας χρειάζεται. Περαστικά Σας. Υιικώς ασπαζόμεθα τη δεξιά Σας .Τα πνευματικά Σας παιδιά"

 

https://www.youtube.com/watch?v=b4B0PeIckWs&t=4s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...