Μητροπολίτης Δωδώνης
Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Επεισοδιακή είσοδος του Μητροπολίτη Δωδώνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επεισοδιακή ήταν η «είσοδος» του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Λέσχη ο «Ζάκυνθος» το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου για την αγοραπωλησία στα ορεινά.

Ο Σεβασμιότατος βρήκε την είσοδο κλειστή, καθώς τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του οργάνου, η τήρηση των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας ήταν πολύ πιο αυστηρή και η είσοδος απαγορεύτηκε σε αρκετούς από αυτούς που θέλησαν να συμμετέχουν στην συζήτηση, όπως ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζάκυνθος Αναγέννηση Ανατροπή» Αντώνης Κασσιμάτης, αλλά και ο Πρόεδρος της κοινότητας Μαριών, ο οποίος όμως είχε παραδώσει ένα υπόμνημα στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Χρυσόστομος άρχισε να χτυπά με δύναμη την πόρτα με την ράβδο του και να ζητά την είσοδο του στο χώρο της συνεδρίασης, όπου και τελικά εισήλθε. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μουζακίτης του ζήτησε να φορέσει μάσκα εφόσον μπήκε μέσα στο χώρο και ακολούθησε μια αναστάτωση με μερίδα συμβούλων να υπογραμμίζει πως το «περιφερειακό συμβούλιο δεν εκβιάζεται», πως κανείς δεν μπορεί να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση έναντι άλλων και πως όλες οι αντιπαρατιθέμενες απόψεις πρέπει να ακουστούν και άλλοι σύμβουλοι να αναρωτιούνται για ποιο λόγο η παρουσία ενός Μητροπολίτη προκαλεί ..τρόμο αλλά και γιατί με το πρόσχημα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν ακούγονται και οι απόψεις κατοίκων της περιοχής..

«Πυροσβεστικά» στην αναστάτωση που προκλήθηκε παρενέβη η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα που χαρακτήρισε πολύ ευχάριστη την παρουσία του Μητροπολίτη, σημειώνοντας πως θα ήταν πολύ καλύτερα να είχε ενημερώσει νωρίτερα για την επιθυμία του να απευθύνει χαιρετισμό, όπως έκανε μια ημέρα πριν ο Βουλευτής του νησιού και τελικά ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του Μητροπολίτη που ελάχιστα στάθηκε στο θέμα της αγοραπωλησίας, σημειώνοντας πως το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Περιφερειακό Συμβούλιο και χαίρομαι για το γεγονός πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είναι έτοιμο να βοηθήσει οικονομικά την ανέγερση και την συντήρηση μνημείων μεγάλης σημασίας για τη Ζάκυνθο» ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης εννοώντας προφανώς τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ΠΙΝ για τη Μονή της Αναφωνήτριας και όχι μόνο.

Ακολούθως ο Σεβασμιότατος έθεσε το θέμα του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , σημειώνοντας πως θα πρέπει να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της Ζακύνθου στην Εθνική Παλιγγενεσία .

«Έχουμε έναν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που ξεκινά από τη Ζάκυνθο τον αγώνα, έναν Άνθιμο Αργυρόπουλο από την Άρτα που ορκίζει στη Ζάκυνθο τους Φιλικούς για τον αγώνα, έχουμε έναν Εθνικό Ποιητή που το έργο του προσανατολίζεται στην Επανάσταση» τόνισε ο Μητροπολίτης και τέλος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα ζητά την επίσπευση του έργου για την αποκατάσταση στα Στροφάδια, θυμίζοντας πως η έγκριση από το ΚΑΣ υπήρχε από το 2014.

«Για τα υπόλοιπα παρακαλώ να αποφασίσετε με την νοημοσύνη και την πλειοψηφία που αρμόζει στους εκπρόσωπους των νησιών με γνώμονα το συμφέρον των Επτανήσων και της Ζακύνθου. Ας τα βρείτε, το Δικαστήριο προχωρεί» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ