Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Αργολίδος: “Δεν συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση από φόβο αλλά από σεβασμό στην δημόσια υγεία”

“Να μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα στους ανθρώπους, χρειάζεται να κάνουμε μια υπέρβαση. Να αλλάξουμε το σερβίτσιο, πως προσφέρουμε τον λόγο του Θεού”, είπε μιλώντας στο OPEN για το πρόσφατο άρθρο του ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος πριν από λίγο.

Για το θέμα του κορονοϊού σχολίασε: “Επικοινώνησα με γνωστούς μου γιατρούς και μου επισήμαναν τον κίνδυνο που υπάρχει”

“Δεν συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση από φόβο αλλά από σεβασμό στην δημόσια υγεία” διευκρίνισε.

Για τις αντιδράσεις τόνισε: “Υπάρχουν πάντα ζηλωτές οι οποίοι δεν θέλουν να δουν την αλήθεια . Το κείμενο που έγραψα είχε επιχειρήματα αλλά δεν θέλουν να τα δουν”

Αναφορικά με τα σενάρια συνωμοσίας υποστήριξε: “Είμαστε επιρρεπείς στην συνωμοσιολογία, από παιδί θυμάμαι όποτε γινόταν κάτι σοβαρό άρχιζαν αμέσως τα σενάρια αλλα΄τότε δεν μπορούσαν να διαδοθούν τόσο εύκολα. Σε παλιότερο άρθρο ανέφερα περιστατικά που θυμοόμουν από παιδι. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να σκέφτονται πως υπάρχουν κάποιοι άλλοι που συνωμοτούν εναντίον τους”

Σχετικά για το ζήτημα των ασθενειών μέσα στην εκκλησία ανέφερε:

“Όταν έχω μια ίωση δεν θα πάω να λειτουργήσω, δεν θα αφήσω να μου φιλήσουν το χέρι. Συμπεριφέρομαι σαν να έχω εγώ τον κορονοϊό. Δεν θα αντέξω να κολλήσω εγώ κάποιον

Εγώ έχω κολλήσει από άνθρώπους που δεν προσέχουν γενικά. Πέρσι πέρασα 6 ιώσεις.”

Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας επέμεινε στην γνωστή θέση λέγοντας πως και ο ίδιος δεν έχει κολλήσει ποτέ κάποια ασθένεια.

Για όσα αποφασίστηκαν στην Μητρόπολη Γερμανίας ή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής απάντησε “τι έπρεπε να κηρύξουν μπαΪράκι;” αλλά τόνισε πως υπάρχουν μεν εναλλακτικές για την Θεία Κοινωνία αλλά δεν είναι εύκολο

Ενώ για όσα συμβαίνουν μέσα στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε πως “Μέσα στην εκκλησία δημιουργούνται κάποιες “ασθένειες” με πράγματα που νομίζουν με ότι είναι σωστά”. Για τους αφορισμούς είπε πως “δεν με βρίσκουν σύμφωνο”

Είπε ναι στην προσαρμογή αλλά όχι στην εκκοσμίκευση. “Να βρούμε τρόπους να προσεγγίσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο” .

Κατέληξε σημειώνοντας πως “μπορεί το κράτος να μας θεωρεί σαν δημόσια επιχείρηση ύδρευσης αλλά δεν είναι έτσι, είμαστε μια οικογένεια, η οικογένεια του Θεού”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ