Εκκλησία της Ελλάδος

“Πάρτυ” κάνουν οι άπιστοι με τις δηλώσεις Ιερώνυμου-Άνθιμου για το Άγιο Φως

Βούτυρο στο ψωμί των απίστων αποτέλεσαν δυστυχώς οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο για το Άγιο Φως.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “Έλληνες Μυθικιστές” η οποία αμφισβητούν την ιστορικότητα του Ιησού και την αξιοπιστία της Καινής Διαθήκης, μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου και Άνθιμου έχουν στήσει “πάρτυ” στο διαδίκτυο μιλώντας για δικαίωση!

“Ο Ιερώνυμος παραδέχεται πώς δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στο άγιο φως τον Ιεροσολύμων. Άρα δεν πρόκειται για θαύμα και μπορεί να ανάψει (με αναπτήρα) σε οποιαδήποτε εκκλησία.

Ιστορικές δηλώσεις του ανώτατου Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο δρόμο που χάραξαν πέρσι οι αγιοταφίτες μοναχοί και ο Αλ/πόλεως Άνθιμος πριν μερικές ημέρες” σχολιάζουν.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος υποστήριξε : «Το Άγιο Φως υπάρχει πάντοτε στην Εκκλησία. Παλαιότερα, πριν γίνουν όσα γίνονται σήμερα για την υποδοχή, έπαιρναν το φως από κανδήλι της Αγίας Τραπέζης. Δεν υπάρχει ‘Αγιο Φως πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας».

Η ίδια ομάδα για της δηλώσεις του Μητροπολίτη πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Συγκλονιστική παραδοχή του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ: Το "άγιο φως" των Ιεροσολύμων δεν διαφέρει από κανένα φως που ανάβει με την λαμπάδα του ο οποιοσδήποτε ιερέας στο τελευταίο χωριό της χώρας.

Ο συμβολισμός θριαμβεύει ενάντια στη θαυματοποιία”.

 

Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα βιαστικών δηλώσεων...

Το Άγιο Φως, πάντως, δεν πρόκειται να έλθει το Μεγάλο Σάββατο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

* Στο στρατιωτικό αεροσκάφος δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλαδή ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εκκλησιαστική διπλωματία Κώστας Βλάσης, αλλά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.

*Από το στρατιωτικό αεροπλάνο, δεν πρόκειται στο Ισραήλ να αποβιβαστεί κανείς, απλώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο. (Το ίδιο θα συμβεί και με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς που θα στείλουν αεροπλάνο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός).

* Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

* Δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα (όπως συνέβαινε άλλες φορές), αλλά η τελετή παραλαβής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή, μ΄ένα ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ