Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Αρχιεπίσκοπος μας είπε όλα όσα “όλοι γνωρίζουμε” και μας ευχήθηκε “κουράγιο”

Παρηγορητικό μήνυμα και όχι σημαντικές αναγγελίες προς τους πιστούς περιελάμβανε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που μεταδόθηκε προ ολίγου από την κρατική τηλεόραση.

Την στιγμή που και εντός της Εκκλησίας υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τις άδειες εκκλησίες και διαφορετικές προσεγγίσεις Ιεραρχών ο κ. Ιερώνυμος επανήλθε να μας πει-όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά πολλές φορές υπογράμμισε το μήνυμά του- όλα όσα “όλοι γνωρίζουμε”!!

Μετά την δημοσιοποίηση των επιστολών της Ιεράς Συνόδου προς την υπουργό Παιδείας και τον ΓΓ Θρησκευμάτων όπου ζητάει Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και ειδική προσκυνηματική άδεια στο σημερινό μηνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δεν μας έκανε σοφότερους...

Ξεκινώντας αναφέρθηκε γενικά λέγοντας :

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή του ανθρώπου είναι το ύψιστο δώρο του Δημιουργού(...)Όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος ανέλαβε με εντολή του Δημιουργού του να είναι όχι μόνο ο αποδέκτης αλλά και ο πιστός φύλακας του Θειού Δώρου της ζωής στον πλανήτη μας.(...)Όλοι γνωρίζουμε την ιδιαίτερη ευθύνη του Χριστιανού για την προστασία της ζωής στον πλανήτη μας που είναι μια δέσμια υποχρέωσή του τόσο προς τον Δμηιουργό του όσο και προς την Θεία Δημιουργία”

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος μας παρουσίασε τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες λέγοντας πως“ο Χριστιανός άνθρωπος δεν ανταποκρίθηκε πάντοτε με συνέπεια και συνέχεια στην ευθύνη αφού ρύπανε τον πλανήτη σε τόσο σύντομο χρόνο και με τόσο καταστροφικό τρόπο ώστε σήμερα να απειλείται η συνέχεια της ζωής”

Αμέσως μετά τόνισε πως “ο ευλαβής αλλά αλαζονικός άνθωπος κρατάει στα χέρια του την συνέχεια της ζωής στον μικρό μας πλανήτη η οποία απειλείται σε παγκόσμια κλίμικα και με τραγικές συνέπειες” και κατόπιν έφτασε στο δια ταύτα.

“Η συγκλιθείσα ΔΙΣ εξέφρασε προληπτικώς την πρόνοιά της για τον δοκιμαζόμενο λαό , υπό το πνεύμα αυτό απεφάσισε έκκληση στους ευλαβείς πιστούς να αποφύγουν προς καιροόν τον εκκλησιασμό στους κοινούς ναούς” είπε και να μείνουν σπίτι συμπλήρωσε.

Και ουσιαστικά αυτό επανέλαβε και ο ίδιος κάνοντας λόγο για “οφειλετική εκκληση να προστατέψουν την ιερότητα και την συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής αλλά και των ανθρώπων τους ιδιαίτερως των ευπαθών ομάδων και πιστών. 'Αλλωστε η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας αναφέρεται με έμφαση στους μη δυναμένους να παραστούν σε αυτή”

Κατέληξε λέγοντας: “Παρακολουθώ με αγωνία και συγκήνιση τις θυσιαστικές προσπάθειες των ιατρών μας, του νοσηλευτικού προσωπικού, των κρατικών λειτουργών και τους εύχομαι δύναμη και υγεία και στο πλήρωμα της Εκκλησίας κουράγιο”

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ