Εκκλησία της Ελλάδος

Ο νέος ορισμός της έννοιας «πατρίδα» κατά τον Αλέξη Τσίπρα


Κόλαφος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος για Τσίπρα και παράνομη μετανάστευση

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον άθεος, είναι και άπατρις. Ξεπουλάει την Ελλάδα. Ισχυρίζεται και βροντοφωνάζει: Έλληνες είναι όσοι κατοικούν στην Ελλάδα. Την πατρίδα συγκροτούν όσοι κατοικούν σε έναν γεωγραφικό χώρο. «Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν...»

Με περίσσειαν θράσους ο άθεος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και χωρίς πατρίδα! Δηλ. έπειτα από τό γνωστό τηλεοπτικό σπότ, που κυκλοφορεί ευρύτατα τις τελευταίες αυτές ημέρες, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι μέσα στα σπλάγχνα του δεν υπάρχει η έννοια της Πατρίδος

Γι' αυτό ακριβώς ούτε υπέρ Πίστεως, ούτε και υπέρ Πατρίδος αγωνίζεται! Όλα, ναι όλα αυτά, τα έχει πουλήσει υποτασσόμενος στο Σχέδιο της Παγκοσμιοποιήσεως! Παγκο-σμιοποποίησις δε σημαίνει ισοπέδωσις των πάντων!
 

Πηγή: Εφημερίδα |"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" βλ. Εξώφυλλο, 12.05.2019

Πως θα μπορούσαμε άραγε να θεμελιώσουμε και να αποδείξουμε αυτά τα τραγικά όντως πράγματα, θα ερωτήσει κάποιος;

Πως αλλοιώς; Μόνον με τά λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος, προδιορίζοντας τήν έννοιαν της Πατρίδος  στο τηλεοπτικό σποτ είπα τα εξής ανατριχιαστικά:

- Η Πατρίδα δεν είναι οι κραυγές των πατριδοκάπηλων! Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα.
- Πατρίδα είναι εκεί που οι πολλοί μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αγαπητοί μου Έλληνες Αδελφοί,

Δεν ανατριχιάζετε, λοιπόν, στο άκουσμα αυτών των λέξεων; Δεν σηκώνονται οι τρίχες στα μαλλιά της κεφαλής σας; Δεν σας ανεβαίνει η πίεσις; Δεν χάνετε τον ύπνον σας;   Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν την πατρίδα; Δηλ. η Ελλάδα μας είναι η Πατρίδα των μυριάδων Μουσουλμάνων μετα- ναστών, τους οποίους συστηματικά ξεφορτώνουν εδώ οι μεγάλοι του κόσμου τούτου, οι Μεγιστάνες του χρήματος, όπως ο κ. Σώρος, οι οποίοι θέλουν να σβύσουν την Ελλάδα από τον παγκόσμιο Χάρτη!

Με άλλα λόγια ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εκτός από την Ιθαγένεια, την οποία τόσο εύκολα παραχωρεί πλέον στους μετανάστες, μόνο καί μόνο για να τον ψηφίσουν-πρόσφυγες απεσταλμένοι, τους προσφέρει την Ελλάδα ως πατρίδα τους!  Αφού, κατά Τσίπραν, την πατρίδα συγκροτούν καί συνθέτουν οι άνθρωποι, που ζούν σέ ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο!

Αλλά οι όποιοι Μετανάστες κατακτούν χωρίς μάχες τήν Ελλάδα μας δεν έδωσαν ούτε έστω μία σταγόνα αίματος για να κρατηθεί ελεύθερη αυτή η Χώρα! Και εάν τους ερωτήσει κάποιος «αγαπητέ μου, ποιά είναι η πατρίδα σου;» θα απαντήσουν: το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Σομαλία, η ...Αφρική, η Αλβανία, η.....Μακεδονία, (δηλ. τα Σκόπια), η Μέση Ανατολή ....Ουδείς θα σας απαντήσει:«Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα!».

Εάν πάλι οι «φίλοι» μας, φαρμακερά δε φίδια στην ουσία, Τούρκοι επιχειρήσουν μια κατάληψη Ελληνικών εδαφών ή καί χωρικών υδάτων, Όλοι αυτοί οι μετανάστες δεν πρόκειται να επιστρατευθούν για να υπερασπίσουν την ανεξαρτησίαν μας! Αντιθέτως μάλιστα αυτοί ενδεχομένως να αποτελέσουν την πέμπτη φάλαγγα, που θα ενεργήσει εναντίον μας!  Θα μας σφάζουν μέσα στα σπίτια μας! Θα μας φονεύουν στό δρόμο, στη εργασία μας, στα χωράφια μας, όπου θα μας βρίσκουν!

Έλληνες Αδελφοί, ξυπνείστε από τον λήθαργο! Ξεχάστε για λίγο τα οικονομικά, με τα οποία μας αποκοιμίζουν! Η Ελλάδα προδίδεται από μέσα!

  • Στον Συμμοριτοπόλεμο ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!
  • ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τα χαρίζουν όλα στην Μέρκελ, στον Σώρος κ.α., μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην ΕΞΟΥΣΙΑ!
  • Η περίπτωσις των Σκοπίων ήταν η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ. Η «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους και ελεύθερη είσαι τώρα» δεν τραγουδιέται πιά, διότι Ελληνική Μακεδονία, κατά Τσίπραν  ......  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!
  • Η Σάμος έχει καταληφθή από την Κοινότητα των Μεταναστών!
  • Η Λέσβος ζεί τον δικό της εφιάλτη! Εκεί οι Μουσουλμάνοι γκρεμίζουν τον Τίμιο Σταυρό, διότι τους ενοχλεί! Γκρεμίζουν και συγχρόνως παραμένουν ...ανενόχλητοι! Όταν όμως εβδομήντα τόσοι Χριστιανοί καί Έλληνες, δηλ. θρησκευόμενοι και πατριώτες, τολμούν να επανατοποθετήσουν τον Τίμιο Σταυρό, αυτοί συλλαμβάνονται καί οδηγούνται στα Δικαστήρια! 
  • Επομένως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ενώ οι αλλόθρησκοι Μετανάστες στην Ελλάδα μας ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!

Τον Προδότη (;) ή  Αγράμματο (;) Πρωθυπουργό της  Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα θα θέλαμε να διδάξουμε το  πως οι ένδοξοι Πρόγονοι ημών ένοιωθαν τήν έννοια της Πατρίδος:

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς, καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι»!
Σωκράτης (Πλάτωνος Κρίτων, 51α, 51β)

Δηλ. πάνω καί απο τη Μάννα μας και από τον Πατέρα μας και από τούς παππούδες και τις γιαγιάδες μας, δηλ πάνω από τήν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ! Αυτό τό τρισμέγιστο αγαθό, η ΕΛΛΑΔΑ,  ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΝΑ-ΣΤΗ!  Οι Μετανάστες είναι φιλοξενούμενοι στο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! Αλλά δεν μας διαφεντεύουν!

Προσέξτε όμως! Όλα αυτά ισχύουν για τους λογικούς, για τους μυαλωμένους  ανθρώπους! «τοῖς νοῦν ἔχουσι»!, έλεγε ο Σοφός Σωκράτης! Άρα  ο κ. Τσίπρας δεν ανήκει σ' αυτούς που έχουν μυαλό!  
Επαναλαμβάνω, ότι τα λόγια αυτά ισχύουν για τους λογικούς ανθρώπους και όχι βέβαια για τούς άμυαλους, τους τρελλούς, τούς χαφιέδες, τους πουλημένους κλπ., οι οποίοι είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ κια μόνον ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ!

Έλληνες Αδελφοί,
Έλληνες Πατριώτες,
και  Έλληνες Συμπατριώτες!
Τελειώνω τα πονεμένα αυτά λόγια μου με την προτροπή, που περιέχει ο παιάνας, δηλ το τραγούδι, των Σαλαμινομάχων:

«Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναίκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων·
νῦν ὑπὲρ πάντων ο ἀγών»
(Παιᾶν Σαλαμινομάχων - Αἰσχύλου, Πέρσαι)

Αγράμματε Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα,
Η Πατρίδα δεν συγκροτείται από αυτούς που την κατοικούν, αλλά από αυτούς που αγνωνίζονται, πολεμούν  καί τέλος, αν χρειασθή, πεθαίνουν γι΄αυτήν, όπως οι τριακόσιοι του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες! Αυτοί, λοιπόν, οι Έλληνες ΔΕΝ ΑΠΕΘΑΝοΝ! Ζουν στη σκέψη μας και στην καρδιά μας! Και από τις Θερμοπύλες βροντοφωνάζουν:
«Ὦ ξεῖν, ἀγγέλειν Λακεδαιμονίοις,ὅτι τῆδε κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι».
Ἐπίγραμμα στὶς Θερμοπύλες, Σιμωνίδης ο  Κείος.
______ Δηλ. Ώ, συ ξένε, που μας επισκέφθηκες εδώ στις Θερμοπύλες, πήγαινε να αναγγείλεις στούς Σπαρτιάτες, τους  συγγενείς μας και τους φίλους μας, ότι εμείς ευρισκόμεθα εδώ θαμμένοι, διότι πειθαρχήσαμε στις εντολές τους,
 «Ή τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς»!

Ελλάδα μου,
Εκείνοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος!
Εμείς σε προδίδουμε!

+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 16 Μαΐου 2019

***************

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ Εὐριπίδης - Περὶ ἀθλητῶν

......... ἄνδρας χρὴ σοφούς τε κἀγαθοὺς φύλλοις στέφεσθαι, χὥστις ἡγεῖται πόλει κάλλιστα σώφρων καὶ δίκαιος ὢν ἀνήρ, ὅστις τε μύθοις ἔργ᾿ ἀπαλλάσσει κακὰ μάχας τ᾿ ἀφαιρῶν καὶ στάσεις· τοιαῦτα γὰρ πόλει τε πάσῃ πᾶσί θ᾿ Ἕλλησιν καλά. (Αὐτόλυκος Σατυρικός)Euripides Atheniensis - Tragicorum Graecorum fragmenta ... Σοφοὺς καὶ ἱκανοὺς ἀνθρώπους πρέπει νὰ τιμοῦμε μὲ στέφανον, ἡγέτες σώφρονες καὶ δίκαιους, ἀνθρώπους ποὺ ὁ λόγος τους ἀποτρέπει διχόνοιες καὶ ἐξεγέρσεις. Αὐτὰ μόνο ἔχουν ἀξία γιὰ τὴν πόλη καὶ ὅλους τοὺς Ἕλληνες...Εὐριπίδης - Ἀποσπάσματα

Σόλων:
1. καλοκἀγαθίαν ὅρκου πιστοτέραν ἔχε.
2. μὴ ψεύδου.
3. τὰ σπουδαῖα μελέτα.
4. φίλους μὴ ταχὺ κτῶ· οὓς δ᾿ ἂν κτήσῃ μὴ ἀποδοκίμαζε.
5. ἄρχε πρῶτον μαθὼν ἄρχεσθαι.
6. συμβούλευε μὴ τὰ ἥδιστα, ἀλλὰ τὰ ἄριστα.
7. νοῦν ἡγεμόνα ποιοῦ.
8. μὴ κακοῖς ὁμίλει.
9. θεοὺς τίμα,
10. γονέας αἰδοῦ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ