Εκκλησία της Ελλάδος

Γαβρόγλου για Θρησκευτικά: Έχει συμφωνήσει η Ιεραρχία, δεν κάνουμε πίσω (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει επιπτώσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών που γίνεται φέτος και του χρόνου” ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη με αφορμή την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έχουμε ήδη τοποθετηθεί και ως Κυβέρνηση, ως Υπουργείο Παιδείας αλλά και εγώ προσωπικά. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μεταρρύθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συνεννόηση με όλους τους φορείς. Είναι μία επιστημονική συζήτηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, με πολύ σημαντικές επιστημονικές συμβολές. Σας θυμίζω ότι υπάρχει η ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας ως προς το περιεχόμενο του Φακέλου των Μαθητών. Άρα, πρακτικά δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνουμε πίσω. Το Υπουργείο έχει αποδείξει ότι σέβεται αποφάσεις του ΣτΕ, ανεξάρτητα από το πώς τις κρίνει. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά το μάθημα όπως διδάσκεται σήμερα και αυτό πρέπει να είναι σαφές. Αφορά άλλη Υπουργική Απόφαση η οποία πρακτικά είχε επιπτώσεις μόνο στο περσινό μάθημα και όχι στο μάθημα που γίνεται φέτος και θα γίνει του χρόνου στα σχολεία. Άρα, δεν υπάρχει θέμα ασέβειας προς τις αποφάσεις αλλά υπάρχει μία κριτική προς τις αποφάσεις -δηλαδή, μίας αποτίμησης- κι εκεί πια ο καθένας κρίνεται κοινωνικά.

https://www.youtube.com/watch?v=4Pm0y3bOIQA

Διάλεξη: «Οι νέοι φάκελοι θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου»

Στο μεταξύ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, 7η απογευματινή, η Διάλεξη με θέμα: «Οι νέοι φάκελοι θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στο πλαίσιο της Ποιμαντικής – Επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η διάλεξη έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου, τον Ανχην Παναγιώτην Καβούρη της 193 ΜΠΕΠ, εκπρόσωπο του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου, τους πρ. Βουλευτές του Νομού Καβάλας κ. Γεώργιο Καλαϊτζή και κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ομιλητή κ. Δημήτριου Νατσιού, Θεολόγου – Διδασκάλου.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά και εμπεριστατωμένα το θέμα του.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον ομιλητή για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Εν συνεχεία υποβλήθηκαν σχετικά ενδιαφέροντα ερωτήματα στον ομιλητή τα οποία και απαντήθηκαν εκτενώς από τον κ. Καθηγητή.

https://www.youtube.com/watch?v=s20JrtRdv7o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ