Άγιο Όρος

Αήθης επίθεση της "Εφημερίδας Συντακτών" στο Άγιο Όρος: Έχει παράδοση στην παιδεραστία!

Με αφορμή την δίκη Λιγνάδη η "Εφημερίδα των Συντακτών" βρήκε την ευκαιρία να αποπροσανατολίσει εκ νέου την κοινότοπη μάζα που την ακολουθεί και να στρέψει τα πυρά της κατά του Αγίου Όρους με κατηγορίες για παιδεραστία.

Σε άρθρο με τίτλο: "Απαγορευμένοι καρποί στο περιβόλι της Παναγίας" μιλάει για "Διακριτικές μαρτυρίες ταξιδιωτών για την παιδεραστία στο Aγιο Oρος". 

 

Ακολουθεί η σχετική αναφορά: 

"Οταν πριν από έναν χρόνο ξεσπούσε το σκάνδαλο Λιγνάδη, κάποιες συντηρητικές φωνές προσπάθησαν να μεταθέσουν τη συζήτηση από την καταγγελία και καταδίκη του σεξουαλικού καταναγκασμού (βασικό ζητούμενο του κινήματος «Me Too») σ’ έναν γενικευμένο αποτροπιασμό για την «έκλυση των ηθών» που (υποτίθεται πως) έχει φέρει η «υπερβολική» ανεκτικότητα των τελευταίων δεκαετιών. Με τη σχετική δίκη σε εξέλιξη, και τον ανεκδιήγητο υπερασπιστή του υποδίκου να επιδίδεται σε ρεσιτάλ ομοφοβίας, η στήλη έκρινε καλό να υπενθυμίσει ότι το επίμαχο αδίκημα της παιδεραστίας έχει στον τόπο μας μακρά παράδοση – με ιδιαίτερες μάλιστα επιδόσεις στο κατεξοχήν προπύργιο του εγχώριου εθνοθρησκευτικού συντηρητισμού: το Αγιο Ορος".

Επικαλείται από τον Καζαντζάκη μέχρι άρθρο του Γάλλου ζωγράφου Ντομινίκ Παπετί, που επισκέφθηκε τον Αθωνα το καλοκαίρι του 1846...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ