Άγιο Όρος

Μουσείο Ιστορίας του Αγίου Όρους θα ανοίξει στον Βόρειο Καύκασο

Το Μουσείο Ιστορίας των Μοναστηριών του Αγίου Όρους, καθώς και για τα μοναστήρια που ιδρύθηκαν από Αγιορείτες του Βόρειου Καυκάσου, θα ανοίξει το 2022 στο Nevinnomyssk,. Το έργο θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Προεδρικού Ταμείου Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών . Μια εκπρόσωπος της ομάδας των εμπνευστών του έργου, η Σβετλάνα Κσενοφόντοβα, ενημέρωσε το TASS σχετικά .

 

Το έργο "Μουσείο της Ιστορίας του Άθωνα" το 2021 ήταν ένας από τους νικητές του διαγωνισμού του Προεδρικού Ταμείου Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών, έχοντας λάβει επιχορήγηση ύψους άνω των 497 χιλιάδων ρούβλια. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 972,5 χιλιάδες ρούβλια.

«Το πρώτο μουσείο του Αγίου Όρους στον Βόρειο Καύκασο θα βρίσκεται στην πόλη Nevinnomyssk. Οι ενορίτες της Κοσμητείας Nevinnomyssk συγκέντρωσαν εκθέματα που σχετίζονται τόσο με τον ίδιο τον Άθωνα, την ιστορία του και τη σύνδεσή του με τον Βόρειο Καύκασο. Αλλά και για το γεγονός ότι ήρθαν μοναχοί του Αγίου Όρους και ιδρύθηκαν μοναστήρια. Στην έκθεση του μουσείου θα υπάρχουν επίσης εκθέματα για το προσκύνημα στο Άγιο Όρος, καθώς και έγγραφα που επιβεβαιώνουν δωρεές από χωριά του Βορείου Καυκάσου για την υποστήριξη των μονών του Άθωνα», είπε η Ksenofontova. , προσθέτοντας ότι το μουσείο αναμένεται να ανοίξει το 2022.

 

Προβλέπεται ότι στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 400 εκθέματα ενός αιώνα πριν, καθώς και σύγχρονες όψεις του Αγίου Όρους με τη μορφή φωτογραφιών και διαφανειών. «Το μουσείο θα βρίσκεται στην περιοχή της ενορίας της εκκλησίας του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Νεβιννόμισκ, που βρίσκεται κοντά στον ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο, που θα είναι βολικό για τουριστικές και προσκυνηματικές ομάδες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ