Άγιο Όρος

Άγιον Όρος: Διασωληνωμένος μοναχός διαγνώστηκε με τη μετάλλαξη Δέλτα

Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ο μοναχός του Αγίου Όρους που διαγνώστηκε με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού. 

Ο 49χρονος διαμένει στη Μονή Παντελεήμονος, το λεγόμενο ρωσικό μοναστήρι.

Στις 2 Ιουλίου, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών Αγίου Όρους, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή και άμεσα μεταφέρθηκε εκτός του Αγίου Όρους, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου ελέγχθηκε για κορωνοϊό και διαγνώσθηκε θετικός στη μετάλλαξη Δέλτα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στη ΜΕΘ διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα. Επιπλέον, ο άνθρωπος αυτός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές», ανέφερε νωρίτερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο voria.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μοναχός δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Νωρίτερα, σε επικοινωνία της «Κ» με τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρυών Αγίου Όρους, Κωνσταντίνο Δοσουκλή, είχε αναφερθεί ότι ο μοναχός είχε καταλήξει. Ωστόσο, από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» διαψεύστηκε η εν λόγω πληροφορία, σημειώνοντας ότι νοσηλεύεται σε σταθερή, ελεγχόμενη κατάσταση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...