γέροντα εφραίμ βατοπαιδινού
Άγιο Όρος

Μονή Βατοπαιδίου: Σταθερή η βελτίωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

Συνεχίζεται η βελτιωμένη πορεία της κατάστασης της υγείας του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από τις 28 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γέροντας Εφραίμ ανταποκρίνεται επιτυχώς στην ιατροφαρμακευτική αγωγή, ενώ έχει ήδη αρχίσει φυσιοθεραπείες για την ενδυνάμωση των μυών του, ώστε να καταφέρει να βελτιώσει την αναπνευστική του επάρκεια. Θυμίζουμε ότι στις 4 Ιουνίου διασωληνώθηκε, ενώ μετά από περίπου δυο εβδομάδες υπεβλήθη σε τραχειοστομία επιτυχώς.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής την κυρία Αναστασία Κοτανίδου αλλά και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλο αυτό το διάστημα, που αντιμετωπίζουν περιστατικά με COVID, βοηθούν τον Γέροντα να εξέλθει σιγά σιγά από την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται από την ημέρα που νόσησε με COVID. Η δυσκολία, άλλωστε, της περίπτωσης του Γέροντα οφείλεται και στα υποκείμενα νοσήματα τα οποία έχει, με αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι πάντα συγκρατημένοι για την πορεία της υγείας του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...