Άγιο Όρος

Σε κίνδυνο η υγεία του Γέροντα Εφραίμ; - Γιατί υποβάθμιζε το συμβάν η Μονή Βατοπαιδίου;

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, ηγούμενου της αγιορείτικης μονής Βατοπαιδίου, επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε άμεση διασωλήνωση την Παρασκευή.

Ο Γέροντας διαγνώστηκε με COVID-19 στις 21 Μαΐου. Στις 28 Μαΐου, ο ηγούμενος του μοναστηριού μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Άγιο Όρος στην Αθήνα και νοσηλεύτηκε με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μετά από σύσταση των ιατρών του. Τότε η ανακοίνωση της Μονής έκανε λόγο για “'ήπια συμπτώματα” και “προληπτικό έλεγχο”.

Όμως χθες οι θεραπόντες γιατροί θεώρησαν ότι η κατάστασή του απαιτούσε άμεση διασωλήνωση για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές, που σχετίζονται με τις υποκείμενες ιατρικές του ανάγκες. Η κατάσταση της υγείας του πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς, ελέγχεται.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ηγούμενος Εφραίμ έλαβε φαρμακευτική αγωγή και δύο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να του αυξήσουν την παροχή οξυγόνου. Η κατάστασή του ήταν σταθερή, με υψηλή θερμοκρασία την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή της περιπέτειας του Γέροντα Εφραίμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε στο Άγιο Όρος και εξέφρασε την υποστήριξη του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση εστάλησαν και από τους προκαθήμενους της Αλβανικής Εκκλησίας Αναστάσιο και της Εκκλησίας της Αυστραλίας, Μακάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2019, ο Εφραίμ υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο Κίεβο όπου είχε σταλεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να συμμετάσχει στην ενθρόνιση του Επιφάνιου της νεάς ουκρανικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, εκτός από τα καρδιακά προβλήματα, ο ηγούμενος πάσχει και από διαβήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ