Άγιο Όρος

Αγιορείτες ηγούμενοι προσκαλούν τον Επιφάνιο στο "περιβόλι της Παναγιάς"

Οι ηγούμενοι των αγιορείτικων μονών του Αγίου Όρους Ξενοφώντος και Παντοκράτορος έστειλαν ευχές στον Μητροπολίτη Κίεβου της νέας ουκρανικής εκκλησίας και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί το "περιβόλι της Παναγιάς", το οποίοε είναι ήδη εδώ και χρόνια διχασμένο με το θέμα της ουκρανικής εκκλησιαστικής κρίσης. 
m

Ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος είπε στο μήνυμά του: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε. Είστε μια εκκλησία που έχει μακρά ιστορία, παρόλο που πρόσφατα καταφέρατε να έχετε την Αυτοκεφαλία σας. Ωστόσο, είναι ένα δώρο από τον Θεό που η Ουκρανία μπήκε επίσης σε κανονική σειρά. Οι προσευχές και οι ευχές μας είναι για την ειρήνη της Εκκλησίας της Ουκρανίας, για να βασιλεύει η αγάπη και για να υπάρχει το ορθόδοξο μυαλό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει όλους. Αυτές τις μέρες, που είναι επίσης η ονομαστική ημέρα του Μητροπολίτη Επιφανίου προσευχόμαστε για την υγεία, τη δύναμή του και για αυτόν να καθοδηγήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας με το Θείο Φωτισμό".

Αντίστοιχα, ο γέροντας Γαβριήλ της Μονής Παντοκράτορος διεμήνυσε: "Μακάρι η Παναγία να σας δώσει δύναμη και φώτιση για να καθοδηγήσετε την αγία εκκλησία του Κιέβου που ο Χριστός σας έχει εμπιστευτεί. Μαθαίνουμε για την πρόοδό σας και την πρόοδο της εκκλησίας σας και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Εδώ στο Άγιον Όρος, σας αγαπάμε πολύ και σας θυμόμαστε πάντα και προσευχόμαστε για εσάς. Σας περιμένουμε να έρθετε και να σας δούμε"

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...