Άγιο Όρος
Ενημερώθηκε στις:

Ανοιχτό για τους προσκυνητές από σήμερα το Άγιον Όρος

Ανοιχτό είναι και πάλι από σήμερα το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές καθώς τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσχυαν τους προηγούμενους μήνες είχαν καταστήσει αδύνατη τη προσέλευση τους, όπως αναφέρει το orthodoxianewsagency.gr.

Όπως έγραψε από χθες, ύστερα από συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αποφασίστηκε αναφορικά με την είσοδο προσκυνητών στην Αθωνική Πολιτεία, αυτή να επιτρέπεται μόνο κατόπιν έκδοσης ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο προσκυνητών ημερησίως:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  1. Δέκα (10) για κάθε Ιερά Μονή
  2. Πέντε (5) ανά Κυριακό κάθε Κοινοβιακής Σκήτης
  3. Δύο (2) ανά Κυριακό κάθε Ιδιόρρυθμης Σκήτης
  4. Ένα (1)  για κάθε Ιερό Κελλίο ή Καλύβη ή Ησυχαστήριο

Στο Εγκύκλιο σημείωμα αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση των κατά τα ανωτέρω εισερχομένων στο Άγιον Όρος σε άλλη Μονή εκτός από αυτή που έχει προσκληθεί ο προσκυνητής. 

Η είσοδος όλων όσων εισέρχονται από σήμερα θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, στην Ουρανούπολη, στην Ιερισσό και την Τρυπητή.

Τέλος, όσο αφορά στις πανηγύρεις των Ιερών Μονών, εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 2796/4-17.12.2020 Ιεροκοινοτική Εγκύκλιο.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ