Άγιο Όρος

O εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (βίντεο)

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, και συμπροσεύχονται μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης και Αγιορείτες Πατέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το πέρας του Μεγάλου και Πανηγυρικού Εσπερινού παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μέγαλο Συνοδικό της Μονής και αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό, τον Καθηγούμενο Γέροντα Μεθόδιο Χιλανδαρινό, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Δημητριάδος. 

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...