"Τα στασίδια των Ορθοδόξων Εκκλησιών ξεχειλίζουν από νεοφώτιστους στις ΗΠΑ", αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία διαπιστώσαμε και από την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Βανς στον Πανάγιο Τάφο, αλλά και από την στάση του Μάικ Πομπέο και της Ορθόδοξης γυναίκας του.
Στις ΗΠΑ, οι νέοι άρχισαν να ασπάζονται μαζικά στην Ορθοδοξία, κουρασμένοι από την αριστερή Ατζέντα, της ψευτοκουλτούρας, σε αντιδιαστολή των ακραίων Μουσουλμάνων που αυξάνονται στην χώρα αυτή.
«Κάτι αλλάζει σε μια ήσυχη γωνιά του Χριστιανισμού στις ΗΠΑ. Οι ιερείς μοιράζονται ιστορίες σχετικά με τα ρεκόρ συμμετοχής. Οι ενορίες αναπτύσσουν στρατηγικές για να λάβουν περισσότερους πιστούς.
Σε ολόκληρη την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο προηγουμένως", δήλωσε ο Andrew Damick, Αιδεσιμότατος ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας, αναφερόμενος στις μεγάλες ομάδες νέων που παρευρίσκονται σε ενορίες.
Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι οι Αμερικανοί νέοι άρχισαν να μαθαίνουν για την Ορθοδοξία μέσω επιδραστικών bloggers σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.
Μέχρι τώρα, η Ορθοδοξία ήταν ο μικρότερος και λιγότερο γνωστός από τους τρεις κύριους κλάδους του Χριστιανισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αντιπροσώπευαν το 1% του πληθυσμού, ενώ οι Προτεστάντες αντιπροσώπευαν περίπου το 40% και οι Καθολικοί το 20%.
Τα στασίδια στις ορθόδοξες εκκλησίες καταλαμβάνονταν πάντα από μετανάστες από την Ουκρανία, την Ελλάδα και άλλες χώρες με μεγάλο αριθμό Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά τώρα όλα αλλάζουν εν μέσω ανόδου του Ισλάμ στην Αμερική.
Επί του παρόντος, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κυρίως νέοι. Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Pew, πάνω από το 60% αυτών είναι άνδρες. Μερικοί μεταστραφείς σημειώνουν με έγκριση ότι η Ορθοδοξία είναι "πιο θαρραλέα" από άλλες θρησκείες, και απαιτεί επίσης θυσίες από πιστούς, όπως η νηστεία».
Οι καιροί αλλάζουν και γίνονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως ακριβώς το είχαν προφητέψει οι Άγιοι του Θεού, πριν τον μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο.
“ Θα ασπαστούν τον χριστιανισμό εκατομμύρια άνθρωποι αρχικά και μετά τον μεγάλο πόλεμο θα σε τραβούν για να τους μιλάς για τον Ιησού Χριστό”, έλεγε ο Άγιος της Ορθοδοξίας Άγιος Παΐσιος.
Την ίδια περίοδο στην Ορθόδοξη Ελλάδα, οι νέοι απογοητευμένοι, ή μπλεγμένοι στην Νέα Εποχή ασπάζονται ιδεολογίες και φιλοσοφίες πολύ μακριά από τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, που κράτησαν τον ελληνισμό εκατοντάδες χρόνια.
Χιλιάδες από αυτούς, ευρισκόμενοι σε οικονομική απόγνωση φεύγουν ξανά στο εξωτερικό, αλλάζοντας ήθη και έθιμα.
Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ορθοδοξίας των τελευταίων δεκαετιών, άφησε πίσω του προφητικά λόγια και πνευματικές νουθεσίες για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.
Μέσα από τις προφητείες του φανερώνει συγκλονιστικά γεγονότα: πως θα επιβληθεί το σφράγισμα του αντίχριστου, τι θα γίνει με τις νέες ταυτότητες και πότε θα ξεσπάσει ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος, ο γνωστός και ως Αρμαγεδδών, όπως προφητεύεται στην Αποκάλυψη.
Λόγια καθηλωτικά του Αγίου, για όσα περιμένουν την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.