Εκκλησία

Κύπρου Γεώργιος για Μονή Οσίου Αββακούμ: «Σαφείς οδηγίες για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» (Βίντεο)

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις και την καθυστέρηση που παρουσιάζει το Συνοδικό Δικαστήριο, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος τόνισε ότι κάθε μαρτυρία αλλάζει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να τραβάει περισσότερο η διαδικασία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν, αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλώ κι άλλους μάρτυρες και έτσι οι σαφείς οδηγίες μου που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση είτε ατασθαλίες, είτε κάτι που δεν πάει καλά στην εκκλησία της Κύπρου. Είναι μια αρχή, που πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει διαλεύκανση και διερεύνηση όλων των πτυχών».

Για τις μαρτυρίες των μοναχών, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι, «δεν θα μπω στη διαδικασία της δίκης. Όταν θα διερευνηθούν θα έρθει το πόρισμα και από αυτό το πόρισμα της ανακριτικής, θα αποσταλεί στο εξαμελές και από εκεί θα γίνει η συζήτηση».

Εάν προέβη σε κατάθεση στις Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε θετικά για να δηλώσει πως οι Αρχές, τον ρώτησαν μερικά πράγματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...