Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

O Μητροπολίτης Μόρφου "ξαναχτυπά": Προσεύχομαι για τον Πούτιν - Τι κοινό έχουν ο Ζελένσκι και ο Μητσοτάκης (Βίντεο)

Ο Κύπριος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε συνέντευξη του στο γνωστό Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤASS, μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις με το Πατριαρχείο Μόσχας, την Νέα Τάξη Πραγμάτων, το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και τις «προφητείες Αγίων» για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και το θέμα του εμβολιασμού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 16/2/24 με τον προϊστάμενο του Γραφείου του ρωσικού πρακτορείου κ. Andrei Surzhanskii.

«Μημονεύω σε κάθε λειτουργία τον Βλαδίμιρο Πούτιν, μου το ζήτησε η Σβετλάνα»

Αρχικά ο Μόρφου Νεόφυτος κλήθηκε να σχολιάσει την συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν στον δημοσιογράφο Tucker Carlson.

«Είμαι από τους ανθρώπους που επιδιώκουν να ακούν συνεντεύξεις ανθρώπων που καθορίζουν την ιστορία του κόσμου τούτο.  Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για εμένα είναι ένα πρόσωπο οικείο, δικό μου, και ας μην έχουμε συναντηθεί ποτέ.  Γιατί σε κάθε θεία λειτουργία τόσο αυτόν, με το μικρό του όνομα Βλαδίμιρο, όσο και τον Σέργιο, δηλαδή τον Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και τον Δημήτρη Μεντβέντεφ και την σύζυγο αυτού Σβετλάνα τους μνημονεύω σε κάθε θεία Λειτουργία, προσεύχομαι για αυτούς.

«Μου το είχε ζητήσει κάποτε όταν συναντηθήκαμε στην Μόσχα  και αργότερα ήρθε για προσκύνημα η κα. Σβετλάνα Μετβέντεφ  και από τότε ανταποκρινόμενος στο αίτημά της, προσεύχομαι για αυτούς τους ανθρώπους που οι σκέψεις τους, αποφάσεις και κινήσεις τους, τα ορθά και τα λάθη τους καθορίζουν την ζωή όλης της οικουμένης».

«Για την συνέντευξη,  μου έκανε εντύπωση η πρώτη μισή ώρα όπου είχε ιστορικές αναφορές. Δηλαδή για να φτάσει ο Πρόεδρος Πούτιν στο σημερινό ουκρανικό πρόβλημα αλλά και γενικά στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης κάνει μια αναδρομή 1000 χρόνων. Αυτό είναι καθαρά βυζαντινό και ανατολικό. Μόνον ηγέτες που ηγούνται ενός ιστορικού λαού μπορούν να μιλούν με ιστορικούς όρους και γεγονότα για σύγχρονα προβλήματα. Ο δυτικός άνθρωπος είτε βρίσκεται στην Ευρώπη είτε στην Αμερική  θεωρεί πως πολιτική σημαίνει συμφέροντα, σημαίνει χρήμα, σημαίνει αγωγοί ενέργειας και γεωπολιτική. Από την άλλη ο Πούτιν έθεσε τα πράγματα σε άλλη βάση και μάλιστα το έκανε εξ υπαρχής λέγοντας ουσιαστικά ότι είμαστε ένας ιστορικός λαός ο οποίος είμαστε πασών των Ρωσιών».

Το δεύτερο είναι το τέλος της συνέντευξη που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορική αναφορά που   στο πρώτο μισάωρο[…].  Γενικά φάνηκε ένας Βλαδίμηρος Πούτιν ο οποίος δεν θέλει τον πόλεμο αλλά θέλει την ειρήνη. Φάνηκε πως αυτοί που πιέζουν για ένα παγκόσμιο πόλεμο τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, είναι η ελίτ, όπως είπε του δυτικού κόσμου.  Όχι ο δυτικός κόσμος αλλά η ελίτ του δυτικού κόσμου.

Σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας

Ερωτηθείς για την επιδείνωση των σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας όπου επηρεάζει και τον θρησκευτικό τουρισμό  μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μόρφου Νεόφυτος είπε «Είναι ένα πρόβλημα όμως δεν είναι εκκλησιαστικό., Είναι πολιτικό και στρατιωτικό και ζήτημα γεωστρατηγικών συμφερόντων των οποίων η ηγεσία της Κύπρου αποφάσισε ότι ανήκωμεν εις την Δύση.

Εγώ διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση. Εμείς έχουμε πολύ περισσότερα κοινά με τους Ρώσους, με τους Σέρβους, με τους Ρουμάνους, με τους Βουλγάρους παρά με οποιοδήποτε άλλον δυτικό. Το αποδεικνύουν οι πολλοί γάμοι Κυπρίων και Ρώσων. Ήδη στην ελεύθερη Κύπρο ακούμε ότι ζουν περίπου 200 χιλίαδες Ρώσοι αδελφοί μας. Και λέω αδελφοί μας όχι συναισθηματικά αλλά θεολογικά.  Ένας ο οποίος έχει ορθόδοξη πίστη και κοινωνά σώμα και αίμα Χριστού σε ορθόδοξη εκκλησία είναι αδελφός μας.

Οποιασδήποτε εθνότητας και αν είναι. Και ένας Τούρκος Ορθόδοξος Χριστιανός είναι αδελφός μας. Εμείς αν πρέπει  σας ηγεσία της εκκλησίας της Κύπρου να ασκήσουμε οποιαδήποτε επιρροή στον δικό μας Πρόεδρο Χριστοδουλίδη δεν είναι για να έρθουν προσκυνητές, αυτό είναι ένα δυτικό καπιταλιστικό επιχείρημα δεν ταιριάζει σαν επιχείρημα σε ένα ορθόδοξο λαό. Θα πρέπει σαν ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου να προσπαθήσουμε να αρθεί αυτός ο διχασμός ελληνόφωνης και ρωσόφωνης ορθοδοξίας που προέκυψε μετά την αυτοκεφαλια της Ουκρανίας».

Η «αμαρτία» των Ιεραρχών

«Το κίνητρό μας για να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και αργά ή γρήγορα θα τις πάρουμε γιατί μας υποχρεώνουν τα γεγονότα μετά την ήττα, όχι του Ζελένσκι αλλά όλου του Δυτικού κόσμου στην Ουκρανία, θα υποχρεωθεί ο όπου γης ορθόδοξη εκκλησία να δουν την ιστορία όχι μέσα από φακό των στρατηγών και στρατοπέδων. Πολλοί ιεράρχες είδαν την ιστορία όχι θεολογικά αλλά γεωστρατηγικά  και αυτό είναι έκπτωσης και αμαρτία».

«Ο δυτικός άνθρωπος πάσχει από μοναξιά, αθεΐα, διαφθορά, ανηθικότητα, ακόμη και οι νόμοι που ψηφίστηκαν στην Ελλάδα πρόσφατα  δείχνουν ένα κόσμο που σαπίζει και εμείς οι Ορθόδοξοι τι έχουμε;  Ένα κόσμο που θέλει να προσκυνά τον Θεό τα εικονίσματα και τα λείψανα. Η απαγόρευση των πτήσεων (προς Κύπρο), είναι ακριβώς γιατί αυτές οι δυτικές ελίτ αλλά και ο αφέντης τους ο Σατανάς, δεν θέλει την επαφή μεταξύ ημών και ημών. Δεν θέλει  την ορθόδοξη Θεία λειτουργία και βάζει αυτά τα εμπόδια. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, να ξεπεράσουμε πολιτικές και εκκλησιαστικέ πικρίες  και να προχωρήσουμε».

Ρώσοι-κατεχόμενα-Ουκρανια

Μεταξύ άλλων ο Μόρφου Νεόφυτος μίλησε για την αγορά γης στα κατεχόμενα από Ρώσους από τους Τούρκους κατακτητές. «Και αυτοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για την γη που αγοράζουν, μπορεί να έρθει και έρχεται η στιγμή που οι Ρώσοι θα έχουν από εκεί μια γη που δεν τους ανήκει και ανήκει σε Έλληνες».

«Να μην γίνει το μεγάλο από το Πατριαρχείο Μόσχας και άλλες ομάδες που δεν υπάγονται στο Πατριαρχείο να στείλουν ιερείς στην κατεχόμενη Κύπρο. Τότε το πρόβλημα   από πολιτικό θα γίνει και πνευματικό. », είπε ο Μόρφου και έφερε ως παράδειγμα την περιοχή Αττάλεια της Τουρκίας.

«Εγώ έχω μια σταθερή στάση για το ποιος είναι Ουκρανική Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος τον οποίο σέβομαι και ως ασκητή επίσκοπο».

«Μερικές φορές ο Θεός παραχωρεί να γίνει ένα πόλεμος, γιατί ορισμένα προβλήματα λύνονται μόνο με πόλεμο.  Έλεγε και ο Ηράκλειτος πολεμος παντων πατήρ. Εκεί που αποτυγχάνει η διεφθαρμένη ειρήνη έρχεται ένας πόλεμος για να επιβάλει μια νέα ειρήνη αν καταφέρουν οι ανθρώποι και την αξιοποιήσουν. Όλα αυτά που συμβαίνουν με την τάχα αυτοκέφαλη Εκκλησία με τον Επιφάνιο είναι μια πολύ μεγάλη αδικία η οποία σύντομα θα φανερωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο ουρανός το ξέρει ότι είναι αδικία . Αύριο που θα πάνε όταν θα μπουν τα στρατεύματα του Πούτιν μέσα στο Κίεβο; 

Είναι προφητεία αυτή που μας το είπαν Άγιοι και θα γίνει. Που θα πάνε; Είναι ευτυχώς λίγοι και αν είναι ταπεινοί θα πάνε να ζητήσουν ήμαρτον από τον Ονούφριο. Αλλά επειδή μέχρι σήμερα δεν έδειξαν σημάδια ταπείνωσης αλλά αλαζονείας και σατανικής κακοδαιμονίας θα πάνε με τους ουνίτες του Πάπα στην δυτική Ουκρανία. Τότε θα φανούν ποιοι πραγματικά ήταν και τότε θα πρέπει να μετανοήσουμε και εμείς γιατί τους αφήσαμε να νομίζουν ότι είναι η κανονική Εκκλησία του Κιέβου. Δεν πιστέουμε ότι υπάρχει αρχιεροσύνη στους Ρωμαιοκαθολικούς. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει και η Ρωσική Εκκλησία να το προσέξει. Δεν έχουν ιεροσύνη. Δεν είναι Εκκλησία ο Πάπας».

Φάκελοι ΚGB-CIA-KYΠ

Ο Μόρφου είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ακολουθεί πολιτική με εθνικά κριτήρια. «Είναι ένα πρόβλημα πολύ μεγάλο η σχέση Ορθοδόξου Πίστεως και εθνικής συνείδησης και το έχουν και οι Ρώσοι και οι Σέρβοι.  Οι διάφορες αποφάσεις των Συνόδων και των Προκαθημένων με Εθνικά κριτήτρια. Όπου οι εκκλησιαστικοί αποτυγχάνουν να δώσουν την ειρήνη και την αλήθεια, παραχωρεί ο Χριστός μας ο ταπεινός στους πολικούς, στρατιωτικούς,  οικονομολόγους και επιδημιολόγους να αναλάβουν αυτοί πρωτοβουλίες».

«Εγώ έμαθα από τους αγίους γέροντες και την Αγία μάνα  μου Μηλιά να βάλω το προσωπικό και εθνικό συμφέρον στην πάντα, φτάνει να υπηρετούμε την αλήθεια του Χριστού».

«Ο ιεράρχης πρέπει να είναι πάνω από προσωπικά συμφέροντα πάνω από τα πολιτικά να μην έχει φάκελο να μην του τον βάζει μπροστά του η KGB, η KYP και η CIA».

Νέα Τάξη Πραγμάτων – Σιωνισμός

Ερωτηθείς για την «Νέα Παγκόσμια Τάξη» και αυτούς που πολεμούν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τους ορθόδοξους ιεράρχες, ο Μόρφου απάντησε. «Είναι ο Σόρος, οι Ρόθτσιλντ, οι Ροκφέλερ, ο Κίσινγκερ είναι οι Σιωνιστές, όχι οι Εβραίοι, ο Ζελένσκι που είναι υπάλληλος της Νέας Τάξης Πραγμάτων όπως και ο Μακρόν. Τι κοινό έχουν ο Μητσοτάκης, ο Ζελένσκι και ο Μητσοτάκης. Είναι σπορά Εβραίων. Εγώ δεν είμαι αντισημίτης. Η Παναγία μου είναι από Ιουδαϊκή οικογένεια. Όλοι οι απόστολοι ήταν εβραίοι. Ξέρω τι σημαίνει εβραϊκός λαός και την προσφορά του στο σχέδιο του Θεού. Αλλά σε κάποια στιγμή, όταν ο λαός αυτός διεσπάρη σε όλη την Οικουμένη στην Ουκρανία έφτιαξαν το χαζαρικό έθνος.  Είναι ένα έθνος που αποτελείται από ρωσοεβραίους με ψευδοιδουαϊκή θρησκεία»

«Πίσω από την Νέα Τάξη Πραγμάτων κρύβεται μια προσπάθεια δημιουργίας μιας Πανθρησκείας με μελλοντικό ηγέτη τον Αντίχριστο που θα επιτρέψει ο Χριστός να έρθει, θα δημιουργήσουν μια παγκόσμια οικονομία, μια παγκόσμια ανηθικότητα, μια παγκόσμια γλώσσα τα αγγλικά, μια παγκόσμια τεχνολογία και έναν τεχνητό άνθρωπο που θα μπορέσει να ανττικαταστήσει τον άνθρωπο. Είναι πολύ ψηλός ο στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η Συρία, Η Ουκρανία και η Ευρώπη και το Ισραήλ με τη Περσία είναι τα επόμενα πειραματόζωα. Γι αυτό σας είπα πριν ότι ο Πούτιν έχει πού μεγάλο έργο για την Οικουμένη. Αν δεν τα καταφέρει αυτός, από ρωσικό έθνος θα βάλει άλλον ο θεός να τα καταφέρει.  Ο στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η μείωση του πληθυσμού της γης. Η πιο φιλάνθρωποι φιλοταξίτες λένε ότι ο στόχος είναι να μείνει στην γη 1 δις από τα 7 δις. Αυτοί που θα μείνουν ζωντανοί θα πρέπει να χαζέψουν. Το σλαβικό, ρωσικό  και ελληνικό DNA είναι πολύ ενοχλητικό. Είμαστε πρόβλημα γιατί έχουμε μέσα μας ορθοδοξία.[…]   Ο πόλεμος δεν γίνεται με το ΝΑΤΟ αλλά με τις δαιμονικές δυνάμεις και ενέργειες γι αυτό θέλουν να μας χωρίσουν».

Το «λάθος του Πούτιν»

«Το γονιδιακό εμβόλιο αυτό τον στόχο έχει  να αλλοιώσει το ανθρώπινο dna. Άλλοι να πεθάνουν, άλλοι να μείνουν ανάπηροι και άλλοι να χαζέψουν».

«Ένας λάθος του Πούτιν, να πούμε και κανένα λάθος να μην του βάλουμε φωτοστέφανο, έπρεπε να το καταλάβει και να μην επιτρέψει καθόλου εμβόλια γονιδιακά να μπούνε στους Ρώσους.»

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπεί και στην Κύπρο ο γάμος ομοφυλοφίλων, ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε «Αν προλάβουν, το θέλουνε πολύ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το πρόβλημα αλλά τα κόμματα. Τόσο το κόμμα της Αριστεράς που εμπνέεται δήθεν από τον λενινισμό και τον μαρξισμό όσο και το κόμμα της Δεξιάς που αρκετοί είναι Μασόνοι και Σιωνιστές, αλλά και άλλοι βουλευτές θα το ήθελαν να ψηφίσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο για να είναι πιο ευρωπαίοι. Όπως και την ψηφιακή ταυτότητα που θα είναι το επόμενο βήμα του Μητσοτάκη. Το πρώτο πείραμα έγινε με τον εμβολιασμό.

Αν προλάβουν την οικονομική χρεοκοπία της Γερμανίας και της Αμερικής και διάφορα καταστροφικά γεωφυσικά φαινόμενα και τον Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησε. Όταν χτυπήσουν οι Εβραίοι τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Περσίας, η Κίνα και η Ρωσία θα αναγκαστούν να επέμβουν. Οι προφητείες Ρώσων, Ρουμάνων, Σέρβων και Ελλήνων αγίων λένε ότι θα ρίξουν πυρηνικά. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Πούτιν δεν το θέλει αυτό, το θέλει πάρα πολύ η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Τους πιέζουν για να το κάνουν»

Ο Μεγάλος Πόλεμος ως ξεκαθάρισμα

« Ένας μεγάλος Πόλεμος θα είναι δυστυχώς ένα ξεκαθάρισμα. Όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος, όσοι ζήσουν θα δουν μια μεγάλη ορθόδοξη Σύνοδο που θα γίνει από τους Ιεράρχες που θα βάλει τάξη στα πράγματα που δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους αιώνες. Θα είναι ένα δώρο σε αυτούς που αντιστάθηκαν στα ανήθικα και αντίχριστα. Αυτοί οι Ορθόδοξοι που ζήσουν θα αναλάβουν την παγκόσμια ιεραποστολή  των λαών. Αν πιστεύουμε στους Αγίους τότε βλέπουμε ότι έχει σχέδιο για εμάς ο Χριστός. Να κρατήσουμε την πίστη μας ανόθευτη και να προστατεύσουμε την οικογένεια. Κάθε ορθόδοξος που έχει αυτά τα δυο: πίστη και οικογένεια είναι και πατριώτης. Κάποιος που αγαπά την ουράνια πατρίδα αγαπά και την επίγεια πατρίδα, χωρίς όμως εθνικισμούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές