Εκκλησία

Η επίσκεψη του Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος στη σκιά του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια - Διευκρινίζει η Ιερά Επιστασία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Άγιον Όρος και η Ιερά Επιστασία σπεύδει με ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε δημοσιεύματα που τον "ήθελαν" persona non grata στην Άθωνική Πολιτεία λογω της βάπτισης παιδιών ομόφυλου ζευγαριού που τέλεσε ο Ιεράρχης στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης της Μητρόπολης Βούλας.

Σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος, με την οποία εκφράζει την λύπη της για τις ανακρίβειες και αναλήθειες ποικίλων δημοσιευμάτων σε διάφορες ιστοσελίδες και διευκρινίζει ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Κοινότητας των Αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών, όπως να μην υπάρξει η κατά το έθος υποδοχή του Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Επιστασία.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης η Ιερά Επιστασία τονίζει: «Η ομόφωνος αύτη απόφασις της Ιεράς Κοινότητος ελήφθη εξ αιτίας του δημοσιευθέντος υλικού μετά το πέρας του μυστηρίου του βαπτίσματος των νηπίων εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας Φανερωμένης εις Βουλιαγμένην (περί του οποίου βαπτισμού ουδείς ενδοιασμός εξεφράσθη υφ’ υμών).

Δια της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής εις τας μετά το μυστήριον φωτογραφίσεις, και μάλιστα εν επισήμω εκκλησιαστική περιβολή, εδημιουργήθη λανθασμένη εντύπωσις σχετικώς με την αποδοχήν υπό της Εκκλησίας του μυστηρίου του γάμου εξ’ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα αντίθετον προς τα δόγματα και την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...