Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βρίσκεται στο Άγιον Όρος στα πλαίσια τετραήμερης επίσκεψης

Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατέφτασε σήμερα απόγευμα Πέμπτης στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων στο Άγιον Όρος, στα πλαίσια της προγραμματισμένης τετραήμερης επίσκεψης του στο Περιβόλι της Παναγίας.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο κ. Ελπιδοφόρος θα παραστεί απόψε στην αγρυπνία των Θεοφανείων στη μονή Ξενοφώντος στο καθολικό της μονής και αύριο το πρωί, μετά την αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων στον αρσανά της μονής. Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής έφτασε το πρωί, με τη συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη οδικώς στην Ουρανούπολη και ακτοπλοϊκώς το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στην ακολουθία του Aρχιεπισκόπου συμμετέχουν σαράντα ελληνοαμερικανοί, μεταξύ αυτών τέσσερις κληρικοί, οι οποίοι επισκέπτονται το Άγιον Όρος, μαζί με τον κ. Ελπιδοφόρο, για προσκυνηματικούς λόγους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί και τις μονές Φιλόθεου και Παντοκράτορος, πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...