Εκκλησία

Δοξολογία για το νέο έτος - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ξεκίνησε επίσημα το νέο έτος για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εύχεται το νέο έτος εκτός από δημιουργικό και ειρηνικό, να είναι έτος στο οποίο θα πορευθούμε με συνεργασία, ξεχνώντας αυτά που μας χωρίζουν, αγωνιζόμενοι για αυτά που μας ενώνουν.

Με την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μητρόπολη, αγήματα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας τής απέδωσαν τιμές και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Η Πρόεδρος επιθεώρησε τα αγήματα που ήταν παρατεταγμένα και κατευθύνθηκε στη Μητρόπολη, όπου την υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Συνόδου Αρχμανδρίτης Βαρβάνας Θεοχάρης.

Ακολούθησε η Δοξολογία επί ενάρξει του έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός, ειρηνικός, που θα μας βγάλει και από τις παγίδες και τις δυσκολίες. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως το μόνο, το δυνατό, το ωραιότερο σύνθημα της ημέρας αυτής και των ημερών που έρχονται, «όλοι μας να ξεχάσουμε, μικρά ή μεγάλα, αυτά που μας χωρίζουν και να προτιμήσουμε και να ζήσουμε και να αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν, που είναι πάρα πολλά».

Τέλος, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ