Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Μητροπολίτης Λαρίσης για τον γάμο και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: «Κάποια πράγματα έχουν όρια..» (Βίντεο)

Η εκκλησία έχει τη δική της πνευματικότητα και κάποια πράγματα έχουν όρια τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος μιλώντας στο action24 για το γάμο και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η εκκλησία έχει μία τάση να επιβάλει την άποψή της για το ζήτημα αυτό, ο μητροπολίτης Λαρίσης ξεκαθάρισε πως, «η εκκλησία δεν έχει καμία τάση να επιβάλει καμία άποψη αλλά ως υπεύθυνος φορέας λέει και αυτή την άποψή της και πρέπει να αναγνωρίζουμε και στην εκκλησία το δικαίωμα να μιλάει και αυτήν».

Δείτε το βίντεο:

Όπως σημείωσε ο ιεράρχης, «αν υπήρχε μόνο θέμα νομικής ρύθμισης σχέσεων ομόφυλων ζευγαριών η εκκλησία θα έλεγε πολύ λίγα, όπως είπε στο σύμφωνο συμβίωσης, όταν αυτό επεκτάθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια. Όταν όμως πάμε αλλού, όπως του παιδιού και έχουμε την ανατροπή ρυθμίσεων που υπάρχουν εδώ στο χώρο μας και έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς, εκεί η εκκλησία οφείλει να μιλήσει παραπάνω για να κερδίσει το θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού».

Πρόσθεσε δε «η εκκλησία πάντα είναι με το μέρος του αδυνάτου και για αυτό κάνει αυτό που μπορεί ώστε να υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά, τα οποία ενδεχομένως και στην κοινωνική τους ανάπτυξη να έχουν θέματα και στην προσωπική τους ανάπτυξη να έχουν στέρηση».

Ακολούθως, ο κ. Ιερώνυμος παρατήρησε πως, «αναπτύσσεται μία συζήτηση που πολλές φορές υπάρχουν ψευτοδιλήμματα και ψευτοεπιχειρήματα. Τίθεται μία σειρά ζητημάτων ωραιοποιημένη πίσω από θέματα τα οποία μπορεί να έχουν μία κοινωνική αναφορά ως δικαιώματα νομικά, που όμως δεν είναι δικαιώματα», σημείωσε.

Ερωτώμενος εάν η εκκλησία θα βάπτιζε ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο από τη βουλή, ο μητροπολίτης Λαρίσης υπογράμμισε πως, «η εκκλησία θα βάπτιζε αυτό το παιδί καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει τα παιδιά είναι αντικείμενο σεβασμού και δεν μπορούμε να αρνηθούμε το βάπτισμα στο παιδί αυτό. Άρα το ζητούμενο δεν είναι εάν θα βαφτίσουμε ή όχι το παιδί, αυτό είναι ξεκάθαρο», τόνισε.

Δεν τους δικαιολογούμε αλλά δεν τους έχουμε και απέναντί μας

Ο μητροπολίτης Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο πως εντυπωσιάστηκαν κάποιοι από την ανακοίνωση του Βατικανού, όταν ο πάπας έδωσε το δικαίωμα στους καθολικούς ιερείς να δίνουν την ευλογία στους ομοφύλους ή στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το ευλογία δεν σημαίνει γάμος. Σε εμένα εξομολογούνται ομοφυλόφιλοι και έχω σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρω πολλές φορές και το πως σκέφτονται και τον αγώνα που κάνουν και τους δεχόμαστε ως δικούς μας ανθρώπους. Δεν τους δικαιολογούμε αλλά από εκεί και μετά δεν τους έχουμε και απέναντί μας», διευκρίνισε ο ιεράρχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ