Εκκλησία

Εκκλησία της Κρήτης: Ανησυχούμε για την εντεινόμενη βία - Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, εξέφρασε την ανησυχία της για τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται τελευταία και προτρέπει όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση η Σύνοδος ασχολήθηκε και με διοικητικά θέματα που ανέκυψαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και ανακοινώνει ότι με ομόφωνη Απόφασή της προέβη, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των αρμοδίων Αρχών.

Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου:

"Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, μεταξύ άλλων δε με ζητήματα ποιμαντικής διοικητικής και εκπαιδευτικής φύσεως.

Σχετικά με ανακύψαντα διοικητικά θέματα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι με ομόφωνη Απόφασή της προέβη, σύμφωνα με το άρθρο 89, παρ. 2 του Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», (ΦΕΚ 41/Α/16-3-1961), σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των αρμοδίων Αρχών.

Η Εκκλησία της Κρήτης, επίσης, εκφράζει την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογεί και καλεί να προσπαθήσουμε να αναστείλουμε όλα αυτά που κατακλύζουν επικίνδυνα τη ζωή μας.

Εν όψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ημέρες και ο Θεός της ειρήνης να χαρίζει την καταλλαγή, κατά το ερχόμενο νέο έτος".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ