Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο

Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, τονίζοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να αντισταθεί σε λύσεις που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι, με συνεχείς υποχωρήσεις από ελληνοκυπριακής πλευράς, δίδεται το τέλειο άλλοθι στους ξένους να μην πιέζουν εκείνους που ευθύνονται για την τραγωδία του τόπου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Άγκυρα θα υποχωρήσει, εάν της ασκηθούν πιέσεις από εκείνους που έχουν τη δύναμη να το πράξουν.

Για το θέμα των αγνοουμένων, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά δεν ωφελείται σε κάτι, εάν επιμένει στη μετακίνηση λειψάνων αγνοουμένων. "Τουλάχιστον", είπε, "ας σκεφτούν τους συνανθρώπους τους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκκληση προς όσους γνωρίζουν, να αποκαλύψουν χώρους όπου υπάρχουν οστά αγνοουμένων, υποδεικνύοντας πως "το παρελθόν δεν μπορεί πια να επηρεάζει το μέλλον".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...