Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

H Κύπρος ψηφίζει για την εκλογή Αρχιεπισκόπου

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 10, θα υπάρχει ένα διάλειμμα από τις 13.00 μέχρι τις 14.00 και μετά θα συνεχίσει από τις 14.00 μέχρι τις 18.00. Αν χρειαστεί θα δοθεί κάποια παράταση, 1 ώρας.

Τα εκλογικά κέντρα είναι 942 στο σύνολο παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία κατανέμονται ως εξής: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199, Πάφου 136, Κιτίου 121, Κυρηνείας 7,  Λεμεσού 253, Μόρφου 45, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50, Κύκκου και Τυλληρίας 4, Ταμασού και Ορεινής 74 και Τριμυθούντος και Λευκάρων 53.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη οι Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας.

Το SigmaLive.com καλύπτει λεπτό προς λεπτό την εκλογική διαδικασία.

Έφτασε πριν από λίγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας όπου και εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Μαζί του είναι και ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος

Μητροπολίτης Πάφου: Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει - Να μην αφήσει άλλους να αποφασίσουν

Ο Πάφου Γεώργιος κάλεσε  τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει για να μην αφήσει άλλους να αποφασίσουν για τους ίδιους

Τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία κρατήθηκε σε χαμηλούς τόνους.

Ψήφισε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 

Στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βάρνάβα έφτασε πριν λίγο ο Τοποτηρητής του θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος

Μητροπολίτης Λεμεσού: Είναι μέρα γιορτής - Ο κόσμος να ψηφίσει

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε ότι είναι μέρα γιορτής. Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει γιατί του δίνεται το δικαίωμα να επιλέξει το Τριπρόσωπο.

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έχει άγχος για το αποτέλεσμα.

Ψήφισε ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Έφτασε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος  για να εξασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Στην είσοδο τον υποδέχθηκαν παιδάκια. 

 

Άνοιξαν κανονικά για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές οι κάλπες στην ελεύθερη Κύπρο

Χωρίς κανένα πρόβλημα άνοιξαν οι κάλπες για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές 

Χωρίς πρόβλημα άνοιξαν οι κάλπες στην αρχιερατική περιφέρεια Λευκωσίας

Άνοιξαν στις 10.00 το πρωί, χωρίς κανένα πρόβλημα, οι κάλπες στην αρχιερατική περιφέρεια Λευκωσίας, για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, μετά την χηρεία του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, στις 7 Νοεμβρίου, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εκοιμήθη μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη οι Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18:00, με διακοπή για μεσημβρινό διάλειμμα μεταξύ 13:00-14:00. Αν χρειαστεί θα δοθεί κάποια παράταση μιας ώρας.

Τα Εκλογικά Κέντρα λειτουργούν ως επί το πλείστον σε Ναούς, αίθουσες Ναών και σε κάποιες περιπτώσεις σε Σχολεία ή Κοινοτικά Συμβούλια.

Τα εκλογικά κέντρα θα είναι 942 στο σύνολο παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία κατανέμονται ως εξής: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199, Πάφος 136, Κιτίου 121, Κυρηνείας 7,  Λεμεσό 253, Μόρφου 45, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50, Κύκκου και Τυλληρίας 4, Ταμασού και Ορεινής 74 και Τριμυθούντος και Λευκάρων 53.

Λεμεσός: Θα ψηφίσουν 147.736 εκλογείς και θα λειτουργήσουν 253 εκλογικά κέντρα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στη Λεμεσό, σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής Αρχιερατικής Επαρχίας της Μητρόπολης Λεμεσού, Έπαρχο Μάριο Αλεξάνδρου. 

Έφορος Εκλογών: Παράκληση μου να συνεχιστεί η ήπια διαδικασία - Δημοκρατική διαδικασία για να υπάρχει το αδιάβλητο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έφορςο Εκλογών ανέφερε ότι είναι περίπλοκος ο τρόπος των εκκλησιαστικών εκλογών. «Είναι μια δημοκρατική διαδικασία για να υπάρχει το αδιάβλητο. «Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν που ψηφίζουν».

Παράκληση του κ. Χαριλάου είναι να συνεχιστεί η ήπια διαδικασία.

ΠτΔ: Ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος Επίσκοπος

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος Επίσκοπος.  Δεν θεωρώ ότι η Εκκλησία μπορεί να εμπλέκεται στην πολιτική».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ