Εκκλησία

Μητρόπολη Φθιώτιδος: «Προστάτης των παιδιών της Φθιώτιδος ο Όσιος Βησσαρίων»

Την πρώτη μέρα του νέου Σχολικού έτους 2022 – 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την αφιέρωσε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στην τέλεση  Αγιασμών σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως, ακόμα και σε ιδιωτικές δομές,  σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

          Ο κ. Συμεών αποδεχόμενος τις ευγενικές προσκλήσεις των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων τέλεσε Αγιασμούς σε σχολεία, τόσο της πόλεως της Λαμίας, όσο και στην Μακρακώμη, Σπερχειάδα και στον Δομοκό. 

          Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά: το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μακρακώμης, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σπερχειάδος, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας,  το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δομοκού, τον  «Έσπερο Γ.Σ. Λαμίας», Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, το Διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων παιδιού «Brainobrain»  στη Λαμία, το 3ο  Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Λαμίας, καθώς και το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαμίας «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και το Εσπερινό Λύκειο Λαμίας.

          Σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις πατρικές του ευχές για καλή σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο διένειμε ως ευλογία και μία εικόνα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, του «δικού μας Αγίου», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Σεβασμιώτατος, του Οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του ελεήμονος, ο οποίος και προσφάτως κατετάγη στην χορεία των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στους λόγους του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες προέτρεψε τα παιδιά να έχουν ως πρότυπο και προστάτη ζωής τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, ο οποίος με την αγάπη του, την ελεήμονα και φιλάνθρωπο καρδιά και διάθεσή του, την ταπείνωση και κυρίως την συγχωρητικότητα, αποτελεί παράδειγμά για όλους εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

          Ο Σεβασμιώτατος επίσης αναφέρθηκε στην διάκριση της γνώσης από την παιδεία και τόνισε ότι η γνώση έχει αξία όταν καλλιεργείται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις σχέσεις κοινωνικότητας, που αναπτύσσουν τα παιδιά μεταξύ τους, και μέσα από τις οποίες μυούνται στην παιδεία και στον πολιτισμό».

         Στις  τελετές των Αγιασμών παραβρέθηκαν: ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς,  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σοφία Αγγελοπούλου, οι Δήμαρχοι, Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, με μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα , ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.  

Αύριο το πρωί Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών θα τελέσει τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...