Εκκλησία

Ναύπλιο: Γυναίκες έκαναν την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό, την παράκληση, τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες στην πόλη του Ναυπλίου, που κάθε χρόνο τελούνται την προπαραμονή της εορτής 13 Αυγούστου, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.

 

Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες του ναού.

Τον εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο  

Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας έψαλε το «έραναν τον τάφο», από την οροφή της εκκλησίας λουλούδια έραναν την εικόνα της Παναγίας . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

 

Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων. 

 

 

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου άνδρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.

 

 

 

 

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου ,ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο, τον υπεύθυνο και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου, για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου της Εκκλησίας και του οικισμού.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...