Εκκλησία

Θεία Λειτουργία σε καταυλισμό εκτροφής ταράνδων

Θείες λειτουργίες στον καταυλσιμό εκτροφής ταράνδων Even της νομαδικής φυλετικής κοινότητας Kukuin πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της επισκοπής Yakut.

 Μια ιεραποστολική ομάδα από τη Θεολογική Σχολή Γιακούτ έφτασε στην κατασκήνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Nomadic Sunday School, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας τη Δευτέρα.

«Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Γιακούτσκ και του Λένσκ Ρομάν , στο πλαίσιο του πολυεπιστημονικού έργου «Arctic Landing», μια ιεραποστολική ομάδα της Θεολογικής Σεχολής Yakut εργάστηκε στο πλαίσιο του έργου «Nomadic Sunday School» στον καταυλισμό εκτροφής ταράνδων στην φυλετική κοινότητα Kukuin. Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της επισκοπής Γιακούτ, τελέστηκαν θείες ακολουθίες σε στρατόπεδο βοσκής ταράνδων. Ο π. Ιωάννης (Καλούγκιν), ηγούμενος της Μονής Σπάσκι και Κοσμήτορας της Βόρειας Περιφέρειας, βάφτισε τους κατοίκους του στρατοπέδου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διευκρινίζεται ότι ο πατέρας Ιωάννης, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής, τέλεσε προσευχή πριν την έναρξη της εθνικής εορτής της συνάντησης του ηλίου, άγιασε τον καταυλισμό  και ευλόγησε τα ζώα. Η κοινότητα έλαβε επίσης βιβλία της Αγίας Γραφής σε ρωσικές, ακόμη και γλώσσες Γιακούτ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 91

Αποκάλυψη-Ο χάρτης της λιβυκής ΑΟΖ που προβάλει η Τρίπολη με τουρκική βοήθεια προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα για ελληνο-τουρκική κρίση

Βράζει η Τρίπολη της Λιβύης κατά του φιλότουρκου Ντειμπά και επίκειται εμφύλιος πόλεμος και τουρκική παρέμβαση
Ένοπλες Συρράξεις 177

Ρωσική στρατιωτική επιχείρηση τύπου “σάντουιτς” κατά της Οδησσού με ταυτόχρονη εξέγερση μυστικών δυνάμεων στο εσωτερικό της πόλης

Η Μόσχα από αρχές Ιουλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου θα σαρώσει τα πάντα στην Ουκρανία για να δώσει τέλος στον πόλεμο