Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Το σπρώχνουν για Κοινό Πάσχα! Νέα αναφορά του Πάπα προς τους Ορθοδόξους

Έχουμε πολλάκις αναφερθεί στις προσπάθειες που γίνονται από διάφορους γνωστούς-άγνωστους κύκλους για να φτάσει η ώρα που Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί θα συνεορτάσουν το Πάσχα.

Το κοινό Πάσχα που ονειρεύονται λοιπόν έχουμε αναφέρει πως μπορεί να μην είναι και πολύ μακριά με το βλέμμα στο 2025 που συμπίπτει και για τις δύο πλευρές ημερολογιακά.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μάλιστα σε προηγούμενο άρθρο έχει επισημάνει πως το 2025 θα είναι ούτως ή άλλως χρονιά σταθμός στα οικουμενιστικά σχέδια και αφορμή ή πρόσχημα η επέτειος των 1700 χρόνων από την Α΄Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας.

Χθες λοιπόν, κι ενώ οι Καθολικοί εορτάζουν, ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε σε όλους τους Ορθοδόξους επισκόπους με μια… αδελφική ευχή να ζήσουν αυτό το Πάσχα με τον ίδιο πόνο για τον κόσμο με τον οποίο το ζουν τώρα πολλοί Καθολικοί.

«Ετοιμάζουν επίσης το Πάσχα μαζί μας με διαφορά μιας εβδομάδας, γιατί, όπως οι Ανατολικοί Καθολικοί, ακολουθούν το Ιουλιανό, όχι το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να στείλω ένα μήνυμα αδελφοσύνης σε όλους τους αδελφούς μου, Ορθόδοξους επισκόπους, που ζουν αυτό το Πάσχα με τον ίδιο πόνο με τον οποίο το ζούμε, εγώ και πολλοί Καθολικοί», είπε ο ποντίφικας σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Παρασκευή από το πρώτο κανάλι της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai1 .

Ο Πάπας Φραγκίσκος , σημειώνοντας πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθεί η επισκοπική διακονία, είπε: «Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να χαιρετήσω όλους τους Ορθοδόξους επισκόπους ως αδελφούς στην πίστη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ