Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να ηχήσουν οι καμπάνες και στους σκλαβωμένους ιερούς ναούς»

Σημειώνει ότι ο Χριστός ήλθε στη γη για να προστατέψει τους αδικημένους, ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να χαθεί η ελπίδα και επιβάλλεται να συνεχιστεί η αγωνιστική πορεία μέχρι τη δικαίωση.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υπογραμμίζει ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του εισβολέα δεν επιτρέπει κανέναν απολύτως εφησυχασμό.

Τονίζει ότι επιβάλλεται ο κυπριακός λαός να παραμείνει ενωμένος και αμετακίνητος στη διεκδίκηση των δικαίων του και ανυποχώρητος στην απαίτηση για απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποδεικνύει μάλιστα πως ο κυπριακός ελληνισμός πρέπει να είναι έτοιμος αμυντικά, ώστε να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο δυναμικής αναμέτρησης, εάν κάτι τέτοιο επιβληθεί εξαιτίας της βουλιμίας και των επεκτατικών σχεδίων του εισβολέα.

Ο Μακαριώτος εκφράζει επίσης την ελπίδα σύντομα να ηχήσουν οι καμπάνες και στους σκλαβωμένους ιερούς ναούς.

​Η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου διαβάστηκε μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας των Χριστουγέννων στους ιερούς ναούς της Κύπρου.

Ευχές στον κυπριακό λαό με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

f35
Ελληνοτουρκικά 0

Η Ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ "σκότωσε" την πώληση των Αμερικανικών F-35 στην Τουρκία - Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει "το πάνω χέρι" στο Αιγαίο

Έχοντας η Πολεμική Αεροπορία μας το πάνω χέρι στο Αιγαίο, θα αποτελούσε ισχυρότατο ανασχετικό παράγοντα στα επιθετικά -...